Школа

Добірка сценаріїв квестів на 1 вересня

Найяскравіші квести до Дня знань з Бібліотеки «На Урок».

Квести – неймовірно популярний різновид дозвілля. Дітей приваблює ігрова форма заходу, єдність командного духу та необхідність розгадати, що саме чекає на них наприкінці проходження.

Основним принципом гри є покрокове виконання командами підготовлених завдань. Перемагає та команда, яка першою пройшла маршрут або знайшла рішення задачі чи схований приз.

Квест-ігри – оригінальне рішення на День знань. Вони перетворюють початок навчального року на цікавий старт змагань, де головний здобуток – саме знання! Вашій увазі пропонуємо добірку квестів до 1 вересня, в яких усі елементи гри заохочують навчатися та створюють чудовий настрій. Будемо раді, якщо вона полегшить вам організацію свята.


Тема: Квест-гра «В гості на 1 вересня до країн світу»
Автор: Любімова Ольга Валентинівна
Про матеріал: Квест-гра розрахована на розширення кругозору дітей щодо святкування Дня знань у різних країнах світу, а також сприяє бажанню вчитися працювати в групах. Незвичайний захід на 1 вересня, особливість якого – залучення до гри батьків.


Тема: Квест «Свято 1 дзвоника»
Автор: Запсенко Катерина Юріївна
Про матеріал: Цікавий та драйвовий сценарій квесту. Діти із задоволенням братимуть участь у веселих конкурсах та демонструватимуть знання. Проходить квест на гімназійному майданчику, учні об'єднуються у команди. Цікава мандрівка гімназійними станціями містить 6 завдань, серед яких – знання іноземних слів, розуміння експериментів і танцювальний марафон.


Тема: Лінійка-квест «Подорож у країну знань»
Автор: Рубан Юлія Василівна  
Про матеріал: Його мета – формувати у дітей вміння дотримуватися правил колективної гри,  виховувати у дітей почуття товариськості та бажання прийти друзям на допомогу. Квест навчає шукати вихід із проблемних ситуацій; допомагає виробляти навчальні навички (вміння відповідати на запитання, слухати відповіді інших, не перебивати мовця); а також створює мотивацію до читання, розвиває інтерес і допитливість учнів.


Тема: Урок-квест «Львів – європейське місто»
Автор: Кузьменко Наталія Ярославівна 
Про матеріал: Квест-гра на День знань передбачає п'ять зупинок, за кожною з яких закріплений вчитель та батьки з комітету класу, які дають завдання і оцінюють його виконання. Два класи – дві команди, які проходять квест за маршрутним листом. Мета квесту: виховувати повагу і любов до рідного міста, формувати ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї, самого себе.


Тема: «День знань»
Автор: Гайдар Анастасія Аркадіївна
Про матеріал: Три команди здійснюють подорож певними станціями. На маршрутних листках зашифровані назви станцій, якими будуть подорожувати, і дітям потрібно виконати завдання – розшифрувати їх. Кінцева мета – зібрати ключ до країни Знань (його по частинах діти отримуватимуть на кожній станції).


Тема: Перший урок-квест «Скарби неньки України»
Автор: Козленко Валентина Вікторівна
Про матеріал: Квест до 1 вересня проводиться на шкільному подвір’ї. Ігрова форма заходу дозволить у невимушеній формі згуртувати дитячий колектив, навчити учнів плідно працювати у групах. Щоб успішно пройти квест, потрібно розгадати кросворди, загадки та запитання.  Додаткове обладнання: кросворди, картки-підказки, телевізор, ноутбук, скриня.


Тема: «Повага до європейських цінностей»
Автор: Нагибіна Жанна Петрівна
Про матеріал: Важливо, щоб початок нового навчального року налаштував дітей на навчання, дав їм достатню мотивацію та наштовхнув на роздуми. Метою першого уроку є поглиблення знань учнів про Європу; доведення, що Україна є частинкою європейської цивілізації; виховання поваги до сусідніх європейських держав. Таким чином ми заохочуємо школярів до вивчення історії, культури, традицій європейських держав та України, а також формує навички швидкого мислення та роботи з додатковими матеріалами.


Тема: Сценарій проведення першого уроку «Я – громадянин України – європейської країни» (з елементами квесту)
Автор: Крот Тетяна Сергіївна
Про матеріал: Цей квест до 1 вересня створено у форматі веб-подорожі, під час якої діти дізнаються багато цікавого про рідну країну, її історію та культурну спадщину. Завдяки цій розробці вчитель зможе розширити знання учнів про державні символи України. Сценарій включає тематичні вірші, кросворд та загадки – давши відповідь на всі запитання, діти «сплетуть» вінок-оберіг для України.


Тема: Урок-квест для 5 класу «Розкажемо Європі про себе»
Автор: Рубан Юлія Василівна
Про матеріал: Квест проходить в ігровій формі та має вигляд змагання. Сприяє формуванню ключових компетентностей: ціннісно-смисловій, загальнокультурній, інформаційній, комунікативній. Квест має за мету не лише святково розпочати рік, але поглибити знання дітей про Україну, вчити правильно висловлюватись, аналізувати, узагальнювати, робити висновки; розвивати творчі задатки школярів, мовлення, мислення, увагу, спостережливість, виховувати любов до рідного краю.


Тема: Креативне свято «1 вересня» для першокласників
Автор: Денис Світлана Василівна  
Про матеріал: Надзвичайно цікавий квест до 1 вересня. Клас, у якому мають провести урок, закритий, але діти знаходять лист від Королеви Знань, яка повідомляє: щоб отримати ключ від класного кабінету, потрібно пройти всі станції і виконати певні завдання. Таким чином, учні не просто розважаються і цікаво проводять час, розгадуючи, де захований ключ, а ще й знайомляться зі школою (відвідають їдальню, бібліотеку, хореографічну та актову зали).


А ви проводите квест-ігри на День знань? Поділіться своїм досвідом із колегами, додавайте розробки у Бібліотеку «На Урок»! І не забувайте підписуватися на наш канал у Telegram!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter