Корисні поради, які допоможуть завершити карантин повними сил.

Ішов третій місяць карантину, а ми все шукали нові небанальні способи втримати високий рівень продуктивності, запалу та натхнення. Давайте повернемося до витоків та згадаємо, що все геніальне – просто. Почати треба з того, що і так зрозуміло але чомусь, відкладалося на безрік.

Відновіть звичні щоденні рутини

Життя «від дзвоника до дзвоника» залишилося в іншій реальності – у світі до ізоляції. Сподіваємося, що ви вже окреслили особисті кордони та прокачали звичку вимикати сповіщення з соцмереж після 18 години. 

Готуйте себе до робочого дня так, ніби йдете до школи – охайна зачіска, легкий макіяж, приємний парфюм та робочий одяг допоможуть налаштуватися на бадьорий лад та підтримувати настрій.

Для продуктивної роботи та гарного самопочуття необхідно встановити фіксовану тривалість робочого дня та скласти список справ на цей період. Пропонуємо розписати завдання, які потрібно робити у певні часові інтервали. Наприклад, фіксований час відводимо на проведення онлайн-уроків у режимі реального часу. Користуйтеся таймером – особистим «дзвоником», який розподілить робочий день на блоки конкретних робіт. Доведіть одну справу до кінця!

Потім складіть перелік того, що вам потрібно робити без чіткої прив'язки до часу і приділяйте цьому фіксовану кількість годин на місяць. Наприклад, години підготовки до уроку або оцінювання учнівських робіт, або виставлення оцінок у журнал, яке вже теж незабаром! Обов'язковою складовою має бути відпочинок. При цьому краще групувати схожі завдання. Замість того? щоб відправляти, наприклад, одного електронного листа за раз, заплануйте час у своєму розкладі, щоб відповідати на всі нові повідомлення відразу.  Щоб заощадити час, необхідно його структурувати!

Винагороджуйте себе

Складіть список із 25 пунктів: що з того, що допомагає вам почуватися щасливими, можна робити вдома! Пропонуємо не включати в цей список смаколики, нехай це буде приємна музика, домашній догляд за собою, рукоділля та інші хобі. 

Виконані задачі фіксуйте смайлами чи дописами на кшталт «ура, я молодець». Станьте мотиватором не лише для оточення, але й для себе!

Перевірте комфорт робочого місця та подбайте про здоров'я 

Робота з дому для педагога – не просто зміна локації, це зовсім інший спосіб життя. Учителі не звикли сидіти весь день за комп'ютером. Щоб зберегти здоров'я, наполегливо рекомендуємо дотримуватися таких правил:

  1. Екран компьютера має знаходитися на відстані витягнутої руки (приблизно 60 см) від вашого обличчя.
  2. Дотримуйтеся правила 20-2-20, щоб зменшити напругу очей: кожні 20 хвилин дивіться вдалину (від 2 м), принаймні 20 секунд.
  3. Стежте за контрастом та яскравістю екрану – він не має бути яскравішим за освітлення кімнати. 
  4. Робіть перерви та фізичні вправи. Для дорослих це не менш важливо, ніж для дітей. Таким чином ми підвищуємо настрій, поліпшуємо ясність розуму та знижуємо рівень стресу. Вставайте і рухайтеся не менше 15 хвилин кожні дві години. Якщо потрібно, то тримайте настрій та м'язи в тонусі за допомогою онлайн-тренувань!
  5. Експерементуйте з побутом. Джон Томас, вчитель з Нью-Гемпшира, «винайшов» стіл, за яким треба працювати лише стоячи. Він встановив коробку на кухонну стільницю і кожні 30 хвилин чергував спосіб роботи: півгодини сидячи, півгодини стоячи.

Заручіться підтримкою батьків учнів

У цей особливий час краще об'єднатися та чітко розуміти, що у вас із батьками одна мета – надати дітям гідний рівень знань та розвинути необхідні для подальшого життя навички. Частіше дякуйте їм за співпрацю, запишіть відеозвернення до кожної родини та щиро подякуйте за домашню роботу. Звертайтеся до батьків не лише з гострими проблемами, а й з позитивом. Разом з тим встановіть особисті кордони, про які ми говорили на початку статті – це дуже важливо.

Не концентруйтеся надмірно на майбутньому. Не літайте думками у часі, коли ми повернемося до звичного способу життя! Запитайте себе, що ви можете зробити просто зараз, щоб стати кращою версією себе та розфарбувати життя у барви добра!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter