Добірка майстер-класів та ідей для створення креативних поробок з овочів та фруктів до Свята осені.

Напевно ви чули вислів Сократа: «У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити». Так само можна сказати, що кожна людина є творчою – треба лише знайти щось своє: хтось створює непересічні малюнки чи скульптури, комусь вдається надзвичайно смачно готувати, а дехто – майстер історій! Однак, щоб зрозуміти, до чого саме ви маєте найбільший хист, треба пробувати свої сили у різних видах діяльності.

Сучасна школа створює хороші умови для розвитку креативності школярів, а завдання вчителя – мотивувати і направляти своїх учнів, сприяти розкриттю творчого потенціалу кожного.

Погода надихає, а шкільні свята мотивують проявляти себе! Незабаром у більшості шкіл по всій України відбудуться шкільні ярмарки та виставки різноманітних осінніх поробок. Шукаєте цікаві ідеї? Ми дібрали цілу низку яскравих прикладів створення оригінальних поробок з овочів та фруктів!

Яблука і груші

Оригінальні творчі поробки можна створити з використанням груш та різнокольорових яблук. Для цього, перш за все, знадобляться, власне, фрукти, канцелярський або звичайний ніж. А щоб скріплювати окремі деталі поробки, краще за все використовувати звичайні дерев'яні зубочистки.

Майстер-клас зі створення трьох звіряток з яблук

Для того, щоб зробити оченята майбутнього фруктового звірятка, можна використовувати просто кісточки відповідних фруктів чи шматочки кольорово паперу, намистини чи інші фрукти, наприклад, виноград, горобина, шипшина тощо.

 Сім ідеї для створення поробок з яблук та груш

Кавун, диня та гарбуз

Запропонуйте своїм учням відчути себе справжніми скульпторами! Але для цього не обов'язково використовувати глину, гіпс чи камінь.Спробуйте карвінг - техніку, за допомогою якої можна створювати фігурки з овочів та фруктів, наносячи надрізи у потрібних місцях.

Майстер-клас зі створення квітки з кавуна

Завдяки своєму розміру та м'якості баштанні культури – ідеальний матеріал для цього. Опанувати мистецтво карвінгу можуть навіть учні молодшої школи! Це не так складно, як здається на перший погляд!

Почати можна з найпростішого! У подальшому завдяки наполегливості та посидючості можна набути неабиякої майстерності!  

Десять ідей для створення поробок з баштанних культур

Морква

Використовуючи техніку карвінгу, можна працювати і з морквою, створюючи різноманітні візерунки чи казкових персонажів!

Майстер-клас зі створення пташок з моркви

А додавши кольоровий папір, фурнітуру чи інші різнокольорові овочі, можна перетворити звичайні морквини на яскравих казкових героїв!

 

Вісім ідей для створення овочевих поробок з моркви

Кабачки, цукіні та баклажани

Як і гарбуз чи кавуну, кабачки, цукіні та баклажани надають безліч можливостей для творчості – їх можна комбінувати з іншими природними матеріалами, папером чи фурнітурою, розмальовувати або вирізати окремі фігурки!

Майстер-клас по створенню пташок з цукіні у техніці карвінг

Дуже просто школярі молодших класів можуть створити пінгвіна з баклажанів. Щоб його зробити, знадобиться всього 1 баклажан для тулуба та пара намистин з булавками, з яких можна створити очі. Послідовність етапів створення можна переглянути у майстер-класі. Однак на цьому ідеї не обмежуються, таким чином можна зробити будь-яке звірятко, а додавши яскраву моркву чи інше оздоблення, можна прикрасити щойно створеного казкового героя!

Аналогічним чином можна створювати поробки, взявши за основу огірок, який має подібну форму і щільність.

 

П'ять ідей для створення яскравих звіряток з баклажанів

Змайструвати овочевий літак, кумедних ляльок, веселих смішариків чи чудернацьких тваринок можна, використавши звичайний кабачок! Цей овоч зручний у обробці та дозволяє втілити безліч творчих ідей!

 

П'ять ідей для створення яскравих поробок з кабачків

Екзотичні фрукти та овочі

Можна створити барвисті роботи з тропічних фруктів, які мають яскраві природні кольори та різноманітні фактури.А використовуючи техніки вирізання та малювання, можна створити цікаві поробки з банана.

Сам процес роботи не тільки розвиває творче мислення, стимулює створювати щось власноруч, але й вчить бачити у звичайному непересічне!

 

П'ять ідей для створення яскравих поробок з тропічних овочів та фруктів

А якщо в наявності не так багато овочів – не біда! Можна зробити надзвичайну композицію, вдало поєднавши різнокольорові шматочки! Таким чином можна створити веселого чоловічка, будь-яку комаху, тваринку чи навіть техніку!

 

П'ять ідей для створення яскравих фруктово-овочевих поробок за допомогою комбінування

Комбінування різноманітних овочів

Про овочеві поробки можна розповідати безкінечно, адже овочі – це дуже зручний матеріал для дитячої творчості. Він завжди є під рукою, м'який, зручний для обробки та має яскраві кольори, які можна вдало комбінувати!

 

Двадцять дві ідеї для створення поробок з будь-яких овочів


Створюйте яскраві поробки разом зі своїми учнями! Це весело! До того ж розвиває творче мислення і вчить помічати у звичайному особливе!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter