Огляд ресурсів, які зроблять роботу з текстами простішою.

Учителям часто доводиться писати різноманітні тексти – конспекти, завдання, звіти, описи роботи та ін. А це – робота не з легких: то думки ніяк не хочуть перетворюватися на слова та шикуватися в акуратні рядки, то не вистачає натхнення, то хочеться відволіктись на спілкування. У такому випадку допоможуть спеціальні програми для роботи з текстами, які можуть стати у пригоді.

Draft

Сервіс для тих, хто надає перевагу мінімалізму навіть у оформленні робочого простору. Його інтерфейс дуже простий – тут відсутні поля та кнопки форматування, тож ніщо не відволікає від створення тексту.

Особливість сервісу в тому, що інтегрувати робочі дані можна звідусіль: з Google Drive, програм Evernote чи Dropbox, з платформ WordPress та Blogger. Працювати можна самостійно або разом із колегами. Співробітники, які отримали посилання на текст, матимуть право вносити туди зміни, які автор документу може відхиляти або приймати. Є опція повернення до попередньої версії тексту. Використання Draft безкоштовне.

Kami

Додаток для анотацій, що дозволяє вчителям переглядати та редагувати документи і файли у форматі PDF. Для доступу можна встановити додаток з G Suite Marketplace або розширення у браузери. Потребує створення аккаунту. Активувавши обліковий запис, ви можете поширювати файли, писати коментарі чи створювати малюнки безпосередньо у документі.

Використовуючи цей сервіс, ви спростите обмін PDF-файлами між учителем та учнями. Існує платна версія, але безкоштовної цілком достатньо для роботи. Сервіс інтегрується з Google-диском чи Google Classroom. З його допомогою можна не лише відправляти документи, але й копіювати посилання на них у блог класу чи розміщувати на сайті школи.

Diffchecker

Програма для порівняння двох текстових файлів. Корисна для тих, хто відслідковує зміни у великій кількості тексту за малий проміжок часу, наприклад, для вчителів, які перевіряють учнівські реферати та намагаються проконтролювати, чи не списували діти одне в одного.

Для порівняння текстів потрібно завантажити файли: можна або скопіювати обидва варіанти у віконця сервісу, або вказати шлях до них на локальному диску. Знайдені відмінності нумеруються та виділяються кольором.

Цей сервіс також є безкоштовним.

Mendeley

Програма-менеджер бібліотеки систематизує її вміст та впорядковує посилання у статтях. Тому цей сервіс стане корисним для тих учителів, які втомилися перевіряти власноруч відповідність виносок та правильність складання списків літератури в рефератах, а також шукають програму для автоматичного управління PDF-файлами.

Для користування програмою потрібно створити обліковий запис. Після його активації ви зможете здійснювати пошук за прізвищем автора, за назвою документу чи власними ключовими словами, робити помітки, частково експортувати бібліотеку на комп'ютер.

750 words

Один зі спеціальних сервісів, які заохочують друкувати тексти тих, хто не може знайти у собі сили для плідної праці. Якщо ви зареєструєтеся на сайті, то погоджуєтеся з тим, що будете щодня друкувати певну кількість слів, а програма буде всіляко сприяти цьому, нараховуючи вам бонусні бали. Вигідною буде й робота без тривалих перерв, тобто щоденна. Тому, якщо сила волі – не найрозвиненіша ваша риса, ви можете дотримуватися угоди та слідкувати за своїм місцем у рейтингу, який оновлюється на сайті сервісу.

А якими сервісами для створення текстів користуєтеся ви? Напишіть нам про це!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter