5 перевірених і зрозумілих інтернет-ресурсів для створення презентацій.

Презентація – це творче самовираження, яке дозволить донести свою думку та освітній матеріал структуровано, образно та ефективно. Ми підготували добірку корисних сервісів до уваги вчителів – митців сфери освіти. Обирайте онлайн-інструмент, який відповідає вашим потребам та створюйте навчальні шедеври на радість і користь учням!

Prezi

Сервіс призначений для створення презентацій і відео, що особливо актуально під час дистанційного навчання. Це один із найвідоміших серед освітян інструментів для роботи з презентаціями. 

Переваги сервісу:

  1. Анімація, яка створюється автоматично. У презентаціях Prezi використовується система масштабування (наближення, поворот і віддалення окремих об'єктів), що дозволяє наочно та динамічно продемонструвати інформацію.
  2. Зручний конструктор. Можна легко змінювати послідовність усіх елементів, додавати векторну графіку, свої зображення та медіафайли.
  3. Можливість відеосупроводу. Працює з додатками, які ви вже використовуєте - Zoom, Microsoft Teams та інші.
  4. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Ресурс англомовний, але «потоваришувати» з ним можуть люди з початковим рівнем англійської.
  5. Можливість для спільної роботи декількох користувачів над проєктом.
  6. Презентація зберігається для автономного показу без використання інтернету. 
  7. Безкоштовний тестовий період на місяць.

Але є у цього сервісу і деякі недоліки. Так, при реєстрації на пробний пакет потрібно вказувати платіжну інформацію., а готова презентація займає багато дискового простору.

Sway

Сервіс дозволяє створювати презентації, історії та бюлетені. Зручний інтерактивний інструмент для спільної роботи з учнями чи коллегами, адже декілька користувачів можуть працювати над однією презентацією. 

Переваги інструменту:

  1. Кроссплатформенність. Програма доступна у веб-варіанті, а також як додаток для Windows 10 і iOS. Зручно створювати презентації навіть за допомогою смартфону.
  2. Універсальність. Софт не потребує використання кількох програм. Всі дії, від тексту до анімацій, створюються всередині середовища Sway. 
  3. Оригінальність. Цікава навігація та анімовані ефекти презентації Sway;
  4. Доступність. Права на редагування та перегляд презентації можуть мати користувачі без облікового запису або програмного забезпечення Microsoft.
  5. Проста інтеграція з соцмережами. Презентації легко вбудовуються в сайти та блоги, зручна публікація в соціальних мережах;
  6. Імпорт презентацій з PowerPoint.

Slides

Потужний онлайн-редактор для створення презентацій будь-якого рівня складності. За допомогою сервісу Slides можна навіть змінювати HTML-розмітку, а також вносити коригування в CSS. 

Переваги:

  1. Демонстрація презентації може бути виконана на комп'ютері або мобільному пристрої.
  2. Безкоштовна промо-версія з базовими функціями, яких цілком достатньо для створення повноцінного продукту.
  3. Експорт слайдів у будь-якому зручному форматі.

Щодо недоліків, то тут вони полягають в обмеженій кількості шаблонів, відсутності мобільної версії та у деякій складності: на зноймоство з сервісом доведеться витратити певний час.


Canva

Осередок творчості у світі онлайн-листівок, макетів і презентацій. За допомогою цього сервісу можна дуже швидко створити презентацію з неповторним дизайном. 

Переваги:

  1. Унікальні шаблони презентацій.
  2. Потужна бібліотека зображень, які можна використати при створенні презентації.
  3. Налаштування фотографій з використанням різноманітних фільтрів.
  4. Можливість спільного редагування презентації з іншими користувачами.
  5. Багатофункціональність – можливість створення брошур, листівок, банерів тощо.

Це дуже крутий сервіс, але і він має свої нюанси. І головні полягають в обмеженій кількості готових шаблонів у вільному доступі та у неможливості змінити розмір зображення. 

Презентації Google

Один із найзрозуміліших та простих інструментів для створення презентацій. Ті, хто познайомився з PowerPoint, із легкістю підкорять Презентації Google.

Головні переваги инструменту:

  • можливість додавання відео, зображень, анімації, а також імпортування шаблонів з комп’ютера;
  • сумісність із PowerPoint;
  • наявність мобільного додатку для створення, редагування та перегляду презентації на смартфоні та планшеті;
  • велика кількість сучасних шаблонів та шрифтів;
  • можливість спільного редагування з іншими користувачами мережі;
  • редагування презентації без Інтернету та можливість збереження презентації на комп’ютері в різних форматах.

Уміння працювати з онлайн-інструментами допоможе вам доносити інформацію більш якісно та підвищить рівень залученості учнів. Щоб гідно навчати, потрібно постійно навчатися і використовувати нові методи. Успіхів!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter