Поради для створення якісних презентацій.

Зоровий нерв людини у 50 разів товщий за слуховий, тож давайте навчати учнів, використовуючи візуалізацію? Наприклад, презентації. Створення слайдшоу – особливий вид мистецтва, де педагог стає відразу дизайнером, редактором та навіть психологом. 

Як стати таким поліфункціональним майстром? Дуже просто! Потрібно ретельно ознайомитись із базовими правилами створення слайдшоу. 

Корисні поради для створення презентацій

  1. Встановіть певний формат слайдів – 16:9. На таких слайдах зручніше розміщувати необхідні дані, а глядачам буде легше сприймати інформацію.
  2. Забудьте про стандартні шаблони! Підійдіть творчо до пошуку фонів у презентації. В інтернеті є чимало варіантів фонів, що стануть гармонійним доповненням до інформації на слайдах. 
  3. Золоте правило презентацій: одна думка – один слайд. Не варто додавати на слайди багато тексту. Краще виведіть на екран основні думки, а доповнення до них розповідайте.
  4. Колір тексті обов’язково має контрастувати з фоном, наприклад: чорний текст на світлому фоні, білий/жовтий – на темному, чорний текст на світлій плашці, чорна плашка з прозорістю і білий текст.
  5. Жирний шрифт використовуємо для заголовків, звичайний – для текстових блоків. Текстові блоки слід вирівнювати по лівому краю! 
  6. Шрифти, які варто використовувати: Arial, Roboto, Gotham Pro, Montserrat, Intro іnline.
  7. Використовуйте високоякісні зображення, що асоціативно доповнюють посил ваших слайдів. 
  8. Зображення, що викликають у глядачів найбільше емоцій: обличчя, діти, тварини, натхнення, ностальгія, вияв щастя, кадри зі знаменитих кінофільмів/мультфільмів.
  9. Не радимо розміщувати на слайді більше шести об'єктів, оскільки великий обсяг інформації ускладнює процес сприйняття контенту.
  10. Використовуйте у презентації іконки, щоб асоціативно доповнити текст. 
  11. Презентація не обов'язково має бути надто серйозною. Додайте трішки гумору, адже це покращить комунікацію з учнями та знизить напругу.

Корисні ресурси для роботи із презентаціями:

Про основні ресурси для створення презентацій ви вже, певно, знаєте, але скільки ж є ще всього корисного! Ми дібрали кілька ресурсів, які точно допоможуть створити презентацію, яка запам'ятається учням!

  • Сервіси з безкоштовними та якісними зображеннями і іконками: Unsplash, Freepik, Thenounproject, Flaticon. Зверніть увагу: деякі з цих ресурсів мають і платну версію, утім, і безкоштовних функцій цілком достатньо для плідної роботи. 
  • Сервіси для створення презентацій: Prezi, Slides (зверніть увагу: тут є безкоштовна та платна версії), Sway, Zoho.

І це ще далеко не все! Ще більше корисних порад та лайфхаків дізнайтеся з вебінару!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter