Новини

Любомира Мандзій: школи мають самі вирішити, як закінчити навчальний рік

Кожна школа має скористатися своїими правами на автономію та самостійно прийняти рішення щодо нбансів завершення навчального року. Про це написала на своїй сторінці у фейсбук в.т.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. 

Пані Мандзій наголосила на тому, що дистанційне навчання у різних школах проходить по-різному, а отже і розробити єдиний план дій для всіх, який враховуватиме абсолютно всі нюанси, неймовірно складно. Ба більше – неефективно.

«У такій ситуації, в якій сьогодні опинилася Україна і весь світ, ми бачимо, наскільки важлива автономія шкіл та вчителів, що прописана у новому Законі "Про повну загальну середню освіту". Дистанційне навчання у школах відбувається по-різному. І тому саме школи повинні визначати, як вони завершать цей навчальний рік, що потрібно підтягнути та вдосконалити, на чому акцентувати увагу. Ми даємо таку можливість, адже вони краще знають свої особливості, учнів та вчителів. І стандартизований підхід до всіх тут не спрацює».

                                                       в.т.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

Також в.т.о. Міністра освіти і науки України нагадала, що навчальний рік згідно з ззаконодавством має завершитися не пізніше 1 липня. Відповідний лист-роз'яснення було направлено до всіх органім управління освітою, також їх отримали кереівники закладів загальної середньої освіти.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter