Новини

Мінцифри: до інтернету необхідно підключити понад 2500 шкіл

У Міністерстві цифрової трансформації підрахували, що наразі 2531 українська школа розташована в населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Тобто ЗЗСО просто не мають можливості підключитися до якісного інтернету. Таким чином, учителі цих шкіл не зможуть організувати повноцінне дистанційне навчання. Про це повідомив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександр Шелест під час брифінгу.

Для того, аби забезпечити якісне дистанційне навчання в умовах карантину, школи мають отримати підключення до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с. При цьому необхідно передбачити можливість зміни на тарифний план зі швидкістю 1 Гбіт/с без оновлення мережевого обладнання. І ще один нюанс – родини, де проживають учителі та учні, повинні мати технічну можливість підключитись до інтернету зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с. Для цього необхідно, щоб у тих населених пунктах було покриття оптоволоконної мережі.

«Підключення шкіл до мережі інтернет – завдання місцевої влади, і кошти на це повинні виділятися з обласних та місцевих бюджетів. У тому числі, на це може бути направлено фінансування із залишків освітньої субвенції на початок бюджетного періоду».

заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександр Шелест

Для підключення усіх цих шкіл до інтернету необхідно до 720 млн грн. Ці кошти можуть бути виділені з залишків освітніх субвенцій, що є в розпорядженні місцевих бюджетів.

«За попередніми оцінками, на підключення цих 2 тисяч шкіл до інтернету необхідно 700-720 млн грн, при цьому залишки освітньої субвенції на 1 січня становили понад 5 млрд грн. З них 1,9 млрд грн – залишки коштів, що мають цільове призначення. Тобто грошей у місцевих бюджетів цілком достатньо. Більш того, станом на 1 липня цього року ці залишки збільшилися і склали 8 млрд грн».

заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку інфраструктури Олександр Шелест

 

Ознайомитися з повним переліком шкіл, що потребують підключення до інтернету можна за посиланям.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter