Презентація "Використання мнемотехніки для розучування пісень на музичних заняттях""

Про матеріал
Дошкільний вік – це вік емоційно-образного сприйняття навколишнього світу. Діти ще не можуть швидко запам’ятовувати та відтворювати «суху» інформацію: тексти віршів, пісень. Основними засобами, якими оволодіває дитина в цьому віці є образні засоби: сенсорні еталони, різні символи, знаки, наочні моделі. Саме тому, при розучуванні пісень з дітьми, корисно використовувати мнемотехніку ( мистецтво запам’ятовування, сукупність прийомів і способів, що полегшують запам’ятовування, та збільшують обсяг пам’яті шляхом утворення штучних асоціацій). Асоціативна пам’ять притаманна усім дітям, а впровадження мнемотехніки у процес розучування пісень на музичних заняттях та підготовки до свят, викликає у них природній позитивний відгук та веселий настрій. Пропоную, як варіант, розробки презентацій для розучування сучасних дитячих пісень із застосуванням мнемотехніки. Працювати зі слайдами в режимі «стоп-кадр», пояснюючи дітям значення кожної картинки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веселий музикантслова: Т. Волгіної музика: А. Філіпенка. Пісня із використанням мнемотехніки. Підготувала : музичний керівник Іванів А. Ф.

Номер слайду 2

Ось на скрипочці я граю: ті-лі-лі та ті-лі-лі!

Номер слайду 3

На лужку зайці у танці, ті-лі-лі та ті-лі-лі !

Номер слайду 4

А тапер на балалайці: тренді-брень, тренді-брень !

Номер слайду 5

На лужку зайці у танцю, тренді-брень та тренді-брень

Номер слайду 6

А тепер - на барабані: бум-бум-бум, бум-бум-бум !

Номер слайду 7

Косоокі - всі навтьоки

Номер слайду 8

По кущах та по кущах !

Номер слайду 9

вв. В Веселий музикант слова: Т. Волгіної музика: А. Філіпенка. Ось на скрипочці я граю: Ті-лі-лі, ті-лі-лі!На лужку зайці у танці,Ті-лі-лі та ті-лі-лі!Я заграв на балалайціТренді-брень, тренді-брень!На лужку зайці у танці,Тренді-брень, тренді-брень. А тепер на барабані: Бум-бум-бум, бум-бум-бум!Косоокі всі навтьоки. По кущах та по кущах!

pptx
Додано
5 березня 2019
Переглядів
2432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку