Презентація до уроку "Прості та розширені фільтри"

Про матеріал

Презентація до уроку надає можливість здобувачам освіти як повторити попередній матеріал (Сортування), так і ознайомитися з новим. Тему уроку здобувачі освіти формулюють самостійно, спираючись на матеріалі презентації. У презентаці закладено матеріали на розвиток компетенцій: суспільної, загальнокультурної, здоров'язберігаючої, соціальної, громадянської, уміння вчитись. Середовище роботи здобувачів освіти - табличний процесор (Calc).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прості та розширені фільтри9 клас урок 20 Підготувала учитель інформатики Запорізької ЗОШ №69 Горбачова І. О.1

Номер слайду 2

Мета уроку. Навчальна: ознайомити здобувачів освіти з поняттям фільтрів у середовищі табличного процесора, видами та методами фільтрування, навчити використовувати відповідні інструменти в електронних таблицях; показати приклади фільтрування даних за певними умовами. Розвивальна: розвивати пізнавальний інтерес до предмету, поглиблювати навички роботи з комп’ютером; розвивати компетенції: суспільну , загальнокультурну, здоров'язберігаючу, соціальну, громадянську, уміння вчитись.  Виховна: виховувати інформаційну культуру здобувачів освіти, дисциплінованість, сприяти розумінню того, що інформатика потрібна людям для практичних потреб. Тип уроку: комбінований (урок засвоєння знань). Обладнання: дошка, комп’ютери, проектор, презентація до уроку, завдання до роботи за комп’ютером, картки. Програмне забезпечення: табличний процесор.2 Горбачова І. О.

Номер слайду 3

Вітаю на уроці інформатики3 Горбачова І. О.

Номер слайду 4

Цінність інформації – 8 годин і мільярдер4 Горбачова І. О. Згода, Чесність, Працьовитість Натан Ротшильд. Поразка Наполеона при Ватерлоо 18 червня 1815 року.

Номер слайду 5

Виконати блиц-перевірку засвоєного матеріалу на попередньому уроціУ зошиті проставити вірні відповіді по кожному запитанню5 Горбачова І. О.

Номер слайду 6

Вірні відповідіПеревірити записи у зошиті. Взаємоперевірка6 Горбачова І. О.- В)- Б)- 3)

Номер слайду 7

Актуалізазія опорних знань. Сортува́ння може означати розміщення у визначеному порядку, упорядкування, класифікація чого-небудь. Горбачова І. О. СОРТУВАННЯ?

Номер слайду 8

В табличному процесорі можна виконувати СОРТУВАННЯ.8 Горбачова І. О.

Номер слайду 9

Для чого існує сито?9 Горбачова І. О. Давайте згадаємо притчу про три сита Сократа

Номер слайду 10

Фільтрація10 Горбачова І. О.

Номер слайду 11

Прості та розширені фільтри11 Горбачова І. О.24.11

Номер слайду 12

Фільтрування — це вибір даних у електронній таблиці, що відповідають певним умовам. У переважній більшості випадків користувача цікавлять дані, що відповідають певному набору умов. Електронні таблиці надають користувачу можливість приховати ті області таблиці, дані в яких цим умовам не відповідають. Такий споcіб відображення даних в електронній таблиці називають фільтруванням. Фільтрація - це процес пошуку і вибору записів відповідно до встановлених критеріїв.12 Горбачова І. О.

Номер слайду 13

Фільтрування — це вибір даних у електронній таблиці, що відповідають певним умовам. В електронних таблицях Libre. Office Calc можна обрати один з запропонованих способів фільтрування, наприклад, через вказівку меню Дані / Фільтр / … .13 Горбачова І. О. Фільтри• Автофільтр• Стандартний• Розширений

Номер слайду 14

Автофільтр14 Горбачова І. О.

Номер слайду 15

Стандартний фільтр15 Горбачова І. О.

Номер слайду 16

Розширений фільтр. Алгоритм застосування розширеного фільтру1. Скопіювати заголовки рядків, за даними яких проводять фільтрування2. Записати умови фільтрування в комірках під заголовками. Якщо кілька умови застосовують для одного стовпчика, його заголовок копіюють потрібну кількість разів в одному рядку. Якщо умови для кількох стовпчиків застосовують одночасно (логічне «i»), їх розташовують у першому під заголовками, рядку. Якщо з умов фільтрування має справджуватися хоча б одна (логічне «або»), їх розташовують у другому рядку під заголовками.3. Вказати діапазон даних для фільтрування, тобто зробити поточною будь-яку комірку з діапазону, шо фільтрують, або виділити його в цілому.4. Застосувати вказівку меню Дані / Фільтр / Розширений фільтр.5. У вікні діалогу Розширений фільтр вказати діапазон умов (крітеріїв) 6. Натиснути кнопку Гаразд і отримати відфільтровану таблицю.16 Горбачова І. О.

Номер слайду 17

Використання розширеного фільтру для таблиць з великим об’ємом даних17 Горбачова І. О.

Номер слайду 18

Робота за комп’ютером. Горбачова І. О.18

Номер слайду 19

Прокоментуйте правила поведінки у комп’ютерному класіГорбачова І. О19

Номер слайду 20

Робота за комп’ютером1. Робочий стіл – Практика 9 клас 2. Копіювати Завдання до уроку 20 у свою папку.3. Відкрити у своїй папці Завдання до уроку 20, Аркуш1 Середній рівень4. Віконати завдання 5. Перейти на Аркуш 2. Достатній рівень6. Виконати завдання.7. Перейти на Аркуш 3. Високий рівень.8. Виконати завдання.9. Зберегти завдання у своїй папці Урок 20.10. Надіслати учителю за адресою.11. Перейти на Аркуш 4. Творче завдання – за можливістю20 Горбачова І. О.

Номер слайду 21

Гімнастика для розвантаження зору. Горбачова ІО.21

Номер слайду 22

Рефлексія. Як ви зрозуміли, що таке фільтрування у табличному процесорі? Фільтрація - це процес пошуку і вибору записів відповідно до встановлених критеріїв.2. Які види фільтрів у табличному процесорі ви запам’ятали? Автофільтр, Стандартний, Розширений3. Де в житті ви зустрічали фільтри?4. Чи існує відповідальність за недотримання правил фільтрації води, відходів на виробництві? За забруднення і засмічення вод планується накладати штраф на громадян у розмірі до 1,7 тис. грн. Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування (№ 2765).5. Що було складно на уроці?22 Горбачова І. О.

Номер слайду 23

Домашнє завдання. Конспект. Домашнє завдання урок 20 Фільтри виконати на ПК (розташоване на Дистанційному завданні у Електронному щоденнику. Виконати та надіслати учителю на перевірку.)Тестове опитування «Табличний процесор» за посиланням23 Горбачова І. О.

Номер слайду 24

24 Горбачова І. О.

Номер слайду 25

Ресурси1. вікіпедія https://uk.wikipedia.org/wiki 2. Картинки, фото https://mandry.club/mista/zheneva 3. https://exceltable.com/funkcii-excel/logicheskie-funkcii 4. Табличний процесор Microsoft Excel. http://rodak.if.ua/komptech/lection3.htm 5. Робота Ради України по водним ресурсам на УНІАН: https://www.unian.ua/ecology/zakon-pro-zahist-vodnih-resursiv-shtrafi-za-zabrudnennya-ta-brakonyerstvo-pidvishchat-11038271.html 25 Горбачова І. О.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Терук Леонід Андрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кузьменко Ірина Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 грудня 2020
Переглядів
5504
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку