Тема: «Мужніми будьте…» Тіртей (VII ст. до н.е.). «Добре вмирати тому…». Ідея захисту рідної країни в елегії. Античний ідеал героя. Авторська позиція.

Про матеріал

Урок розроблено з урахуванням ключових компетентностей, зокрема, учні усвідомлюють війну як катастрофу; наводять приклади героїзму та самопожертви заради захисту рідної землі, шанують сімейні традиції, висловлюють судження про цінність життя. Урок розроблено з урахуванням предметних компетентностей, зокрема учні знають загальні особливості розвитку античної літератури; називають видатних представників античної літератури, їхній внесок в історію світової культури; розповідають про основні факти життя і творчості митців; знають визначення понять «героїчний епос», «елегія», «ода», їхні характерні ознаки, які виявляє у прочитаних текстах; аналізують вірші поетів з акцентом на розкриття античних ідеалів, авторської позиції; знають загальні особливості розвитку лірики, епосу і драми в добу античності; розкривають специфіку втілення вічних образів античності в зарубіжній і українській літературі, у творах світового мистецтва; називають імена відомих українських перекладачів творів античності, висловлюють судження про їхній внесок у розвиток української культури, прилученні українства до світових вершин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Коли настане день, закінчиться війна. Там загубив себе, побачив аж до дна… С. Вакарчук

Номер слайду 3

Тіртей (грец. Τυρταίος) — напівлегендарний давньогрецький елегійний поет середини VII ст. до н. е., ім'я якого стало збірним у розумінні «поета-воїна».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Беата Куркуль “Прикордонники” Беата Куркуль “Все буде добре” Беата Куркуль Українська художниця

ppt
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Сімакова Л.А., Снєгірьова В.В.)
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
1827
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку