Тлумачення найвживаніших театральних термінв.

Про матеріал

Тлумáчення — визначення змісту, роз'яснення суті чого-небудь, надання якихось пояснень[1]. Одне із застарілих значень цього процесу є перекладання якоюсь мовою з іншої. Загалом тлумачать слова, пояснюючи їхній зміст і значення найвживаніших театральних термінів ,та їх ілюстрація. Написано доступною та зрозумілою мовою ,та проілюстровано картинками .

Перегляд файлу

Авансце́на (фр. avant-scene — досл. передсцена)відкрита частина сцени, що трохи висунута вперед до залу для глядачів. Частина сцени відкрита для глядача ,перед кулісами . Зазвичай кланяються актори на авансцені .

 

 

 

 

 

Реквізит - Сукупність справжніх чи бутафорських речей, необхідних для вистави або кінозйомки; окремий предмет, потрібний акторові під час вистави або кінозйомки.

Ті речі які актор використовує під час вистави . Відповідає за реквізит  той хто бере його першим до рук . Зазвичай це предмети побуту .

 

Афіша -це інформація  про певний культурний захід. Містить назву заходу, та хто виступатиме . Місце та час проведення і контактну інформацію .

 

Бутафорія-  (італ. buttafuori «помічник режисера» і з buttare «кидати; викидати» + fuori «зовні, поза») — муляж, спеціально виготовлені предмети (скульптура, меблі, посуд,їжа , прикраси, зброю та ін.), що вживаються в театральних спектаклях на заміну справжнім речам.

Імітація справжніх речей ,не справжні .

Декорація в театрі оформлення сцени, що відтворює матеріальне середовище, в котрому діє актор. Декорація створюється за допомогою живопису, графіки, архітектури, освітлення, сценічної техніки, проекції, кіно та інших виражальних засобів. Основними системами декорації є: кулісна пересувна; кулісно-арочна підйомна; павільйонна; об'ємна; проекційна.

Декорація в кіно — художнє або архітектурне оформлення простору, в межах якого відбувається зйомка кінофільму.

Мізансцена -це мова режисера якою він говорить через актора з глядачем . Мізансцена (фр.

mise en scène — розміщення на сцені) — розташування акторів на сцені в певному поєднанні з навколишнім речовим середовищем (декорації, реквізит тощо) в ті чи інші моменти спектаклю.

Мі́міка (від грец. mimikos — наслідуваний, акторський) — рухи м'язів обличчя, що виражають почуття і психічний стан людини.

.     Пародія мічне або сатиричне наслідування іншого художнього твору,виконавця . Найчастіше пародіюють співаків . Головна задача ,якомога точно передати пластику ,міміку ,та енерге котику артиста на якого роблять пародію .

https://youtu.be/KNLMBARvwPI

 

 

 

 

 

 

 

 

Прем'є́ра (фр. première — перший), першопóказ —на глядача

 

перша вистава п'єси в театрі, естрадної, концертної або циркової програми, перший показ фільму. Іноді найменування прем'єра поширюється на кілька перших вистав. В широкому сенсі — перше представлення твору, товару тощо широкій публіці. Зазвичай прем'єри супроводжуються екстравагантними дійствами і мають суспільний резонанс.

 

Зеленка - одна з останіх вистав в сезоні ,або перед закриттям сезону коли актори можуть подуркувати  не помітно для глядача . Мінятися ролями ,загалом викиду вати якісь коники намагатися розколоти партнерів .

 

Розколоти партнера - це означає розсмішити його .

 

docx
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку