Естери. Жири. Варіант 1

Додано: 13 лютого 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 350 разів
11 запитань
Запитання 1

Серед перелічених варіантів, виберіть назву сполуки, зображеної на малюнку

варіанти відповідей

метилпропаноат

пропанова кислота

пропанол

пропаналь

Запитання 2

Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів

варіанти відповідей

надзвичайно висока температура кипіння

взаємодія зі спиртами

нерозчинність у воді

приємний квітковий запах

Запитання 3

Виберіть назву тваринного жиру, який за звичайних умов є рідким

варіанти відповідей

курячий

кокосовий

риб'ячий

баранячий

Запитання 4

Проаналізуйте твердження

І. Всі рослинні жири (крім кокосового та пальмового масла) є рідкими.

ІІ. До складу тваринних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.

варіанти відповідей

вірне лише І твердження

вірне лише ІІ твердження

обидва твердження вірні

жодне з тверджень не є вірним

Запитання 5

Солі вищих карбонових кислот з Натрієм або Калієм називають

варіанти відповідей

мило

олія

жир

шампунь

Запитання 6

Калієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною

варіанти відповідей

твердого мила

рідкого мила

шампуню

прального порошку

Запитання 7

Вкажіть назву рослин з яких можна отримати тверді жири

варіанти відповідей

какао

соняшник

льон

кокос

Запитання 8

Укажіть назву процесу, що покладено в основу виробництва маргарину

варіанти відповідей

гідрування

окиснення

омилення

естерифікація

Запитання 9

Під час лужного гідролізу жиру утворюється

варіанти відповідей

мило

луг

естер

карбонова кислота

Запитання 10

Естери з невеликим умістом атомів Карбону мають запах

варіанти відповідей

квітів

риби

гнилого м'яса

тухлих яєць

Запитання 11

Оберіть жир, який можна піддати процесу "гідрування"

варіанти відповідей

свинячий жир

риб'ячий жир

вершкове масло

соняшникова олія

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест