Серед перелічених варіантів, виберіть назву сполуки, зображеної на малюнку
Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів
Виберіть назву тваринного жиру, який за звичайних умов є рідким
Проаналізуйте твердження
І. Всі рослинні жири (крім кокосового та пальмового масла) є рідкими.
ІІ. До складу тваринних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.
Солі вищих карбонових кислот з Натрієм або Калієм називають
Калієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною
Вкажіть назву рослин з яких можна отримати тверді жири
Укажіть назву процесу, що покладено в основу виробництва маргарину
Під час лужного гідролізу жиру утворюється
Естери з невеликим умістом атомів Карбону мають запах
Оберіть жир, який можна піддати процесу "гідрування"
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома