При обстеженні м’ясокомбінату було виявлено фінозне м’ясо свинини, в якому на площі поверхні м’яса в 40 см2 знаходиться 4 фіни свинячого ціп’яка. Які профілактичні заходи
має рекомендувати помічник санітарного лікаря, відносно фінозного м’яса, ветеринарній службі цього підприємства:
Укажіть страви і вироби, які заборонено виготовляти на підприємствах громадського харчування
У селищі міського типу зареєстровано спалах харчового отруєння. Діагноз "ботулізм" установлено на підставі клінічної картини захворювання. Які з перелічених продуктів необхідно, у першу чергу, відібрати на аналіз для підтвердження діагнозу:
В лабораторію для проведення дослідження надійшла проба молока. Установлені такі дані: колір - білуватий, запах - без особливостей, смак - характерний для молока, густина - 1,038, кислотність - 35° Тернера, жирність - 3,2%. Визначіть ступінь якості молока:
Молоко від умовно здорових щодо захворювання на туберкульоз корів з неблагополучного господарства та від реагуючих на туберкулін:
Для населення, яке проживає на радіаційно забрудненій території, з метою виведення з організму радіонуклідів рекомендується включити в раціон харчування пектини. Які з наведених продуктів є основним джерелом пектинів
Під час перевірки підприємства, що виробляє банкові консерви, перевірено цех, де металеві банки наповнюють продуктом, видаляють під вакуумом залишкове повітря та герметично закупорюють. Санітарному фельдшеру доручено відібрати проби для дослідження в лабораторії СЕС. Яку кількість проб треба відібрати при звичайних умовах:
Яка жирність молока відповідає вимогам ГОСТу 5867
В магазин привезли партію консервованих м(ясопродуктів. Укажіть ефективні методи консервування м ясопродуктів
В лабораторію СЕС прийнятий взірець пастеризованого молока, вилучений з торговой мережі. Молоко має білий колір із жовтуватим відтінком, однорідне, без осаду, не має сторонніх присмаків та запахів. Проба на редуктазу: час знебарвлення метиленової синьки - 6,5 годин. Оцінить якість молока?
Пастеризація це метод консервування, який передбача
У продовольчому кіоску зберігається ряд фасованих продуктів в тому числі: яєчний порошок, цукор, масло вершкове, курячі, перепелині, качачі та гусячі яйця. Кіоск обладнаний холодильником для зберігання особливо швидкопсуючих продуктів. Реалізацію яких із перелічених продуктів необхідно заборонити
При лабораторному дослідженні молока встановлено: кислотність 19оТ, жирність 2,5%, густина 1,023 г/см3, проби з розоловою кислотою та розчином Люголя негативні. Який метод фальсифікації молока було використано у цьому випадку?
При обстеженні харчоблоку будинку відпочинку для дорослих, стало відомо, що напередодні на склад завезли овочеві консерви. При зовнішньому огляді банок відмічено: банки мають глибокі вм’ятини, при надавлюванні на дно і кришку углинаються усередину та не зразу повертаються в початкове положення, ржі не має, банки герметичні та змащені технічним жиром. Визначити бомбаж?
Що розуміють під біологічною цінністю харчових продуктів
Під час санітарного обстеження продовольчої бази була виявлена консервована продукція у бомбажних банках, що мала незвичайний вигляд і запах. Ваші дії?
Найбільш чутливими до нітратів є
В яких продуктах, перш за все, необхідно контролювати вміст ртуті
Які показники продуктів не визначають під час проведення їх органолептичного дослідження
В дитячому дошкільному закладі проведено аналіз добового набору продуктів встановлено, що до складу меню входять молоко, масло вершкове, м’ясо, гриби, риба. Який з перерахованих продуктів необхідно вилучити з меню дитячого дошкільного закладу?
В ході обстеження санітарного стану харчоблоку лікар СЕС заборонив реалізацію страв, мотивуючи це високою вірогідністю виникнення харчового отруєння. Які з перерахованих нижче страв заборонено реалізовувати в організованих колективах:
При лабораторному дослідженні молока встановлена кислотність. Дати висновок про Норму кислотності молока вимогам ГОСТу?
При обстеженні підприємства торгівлі харчовими продуктами виявлене молоко Вкажіть термін зберігання молока непастеризованого?
При обстеженні підприємства торгівлі харчовими продуктами встановлено наявність сметани. Вкажіть термін зберігання сметани
Назвіть перший етап виробництва ковбасних виробів
Назвіть правильний термін зберігання ліверної ковбаси та зельц
При лабораторному дослiдженнi харчових продуктів вам необхiдно визначити органолептичнi показники. Якi показники ви будете визначати?
Ви проводите контроль результатiв лабораторного дослiдження якостi м‘яса. Згiдно протоколу аналiзу в 48 зрізах виявлена 1 трихiнела. Вкажiть шляхи реалiзацiї такого м‘яса?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома