контрольна робота по організації за завданням адміністрації 2 курс

Додано: 9 грудня 2024
Предмет: Технології, 11 клас
24 запитання
Запитання 1

ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ ПОДАЮТЬ


варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці

на закусочній тарілці

  в тому посуді, в котрому вони готувались

в столовій мілкій тарілці

Запитання 2

ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ (правильний варіант відповіді)

                           1. асорті м’ясне

                           2. апельсини

                           3. кава по-варшавські

                           4. сир голандський

                           5. лососина з лимоном

                           6. розсольник домашній

                           7. шашлик з яловичини

варіанти відповідей

5 1 4 6 7 2 3

 1 4 5 7 6 3 2

6 7 5 1 4 2 3

4 1 5 6 7 2 3

Запитання 3

САЛАТ – КОКТЕЙЛЬ ПОДАЄТЬСЯ В

варіанти відповідей

тарілки закусочні

скляні креманки, низькі бокали на підставній тарілці з паперовою серветкою

кокотниці

порцелянове овальне блюдо

Запитання 4

ВСТАНОВОТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ (правильний варіант відповіді)

                            1. желе з яблук

                            2. ікра зерниста

                            3. котлета по-київські

                            4. оселедець рубаний

                            5. борщ український

                            6. салат м’ясний

                            7. чай з лимоном

варіанти відповідей

2 4 6 5 3 1 7

 6 4 2 5 3 7 1

5 3 2 6 4 7 1

4 2 5 6 3 7 1

Запитання 5

Температура подавання холодних закусок не перевищує ... .

варіанти відповідей

16 °С

12 °С 

20 °С 

 8 °С

Запитання 6

Гарячі бутерброди запікають у жаровій шафі за температури ... протягом ...


варіанти відповідей

 180–200 °С 1–2 хвилин;

150–180 °С 2–3 хвилин;

220–240 °С 2–3 хвилин;

120–140 °С 3–4 хвилин.

Запитання 7

Незаправлені салати зберігають у холодильних шафах за температури 4–8 °С не більше ніж ... .


варіанти відповідей

10 годин

8 годин

6 годин

4 години

Запитання 8

Назвати строк реалізації заправлених салатів із відварених овочів.

варіанти відповідей

60 хвилин

30 хвилин

120 хвилин.

180 хвилин

Запитання 9

Назвати строк реалізації заправлених салатів із сирих овочів

варіанти відповідей

30 хвилин

60 хвилин.

15 хвилин

90 хвилин

Запитання 10

Скільки видів рибних продуктів входить до складу асорті рибного?

варіанти відповідей

Два

Не менше ніж шість.

Три-чотири

Не менше ніж сім

Запитання 11

Заливну рибу витримують у холодильнику не менше ніж ... .

варіанти відповідей

2 години;

0,5 години;

1 годину;

4 години.

Запитання 12

Підібрати посуд для подавання асорті м’ясного.

варіанти відповідей

Тарілка пиріжкова

 Блюдо кругле

Глибока столова тарілка

Лоток

Запитання 13

Назвати температуру подавання холодних солодких страв.

варіанти відповідей

8–10 °С

10–14 °С.

 6–8 °С.

2–4 °С. 

Запитання 14

Які солодкі страви належать до драглеподібних?

варіанти відповідей

Самбук абрикосовий.

Бабка яблучна.

Пудинг.

Яблука по-київськи.

Запитання 15

Гарячі солодкі страви подають при температурі:

варіанти відповідей

30 - 40*С

50 - 55*С

70 - 80*С

65-70*С

Запитання 16

Якою водою замочують желатин для приготування желе?

варіанти відповідей

Гарячою кип’яченою.

Теплою не кип’яченою.

Холодною кип’яченою.

Холодною не кип’яченою.

Запитання 17

Які киселі розливають у змочені водою і посипані цукром форми?

варіанти відповідей

Рідкі

Напіврідкі

Середньої густини.

Густі.

Запитання 18

Назвати температуру, за якої застигає желе.

варіанти відповідей

2–8 °С

0–1 °С

10–12 °С

Усі відповіді є правильними.

Запитання 19

Гарячі напої подають за температури не нижче за ... .

варіанти відповідей

45 °С;

55 °С;

75 °С;

85 °С.

Запитання 20

За якої температури подають холодні напої?

варіанти відповідей

5–7 °С.

7–10 °С.

10–14 °С.

18–20 °С.

Запитання 21

Який термін реалізації завареного чаю?

варіанти відповідей

5 годин

4 години.

2,5 години.

1 година. 

Запитання 22

У якому посуді подають каву глясе?

варіанти відповідей

Піала.

Склянка конічна

Чайна чашка

Кавова чашка.

Запитання 23

У якому посуді подають гарячий шоколад?

варіанти відповідей

Чайна чашка із блюдцем.

Кавова чашка із блюдцем.

Конічна склянка

Бокал.

Запитання 24

До якої температури охолоджують чорну каву для приготування кави з морозивом (глясе)?

варіанти відповідей

5–7 °С.

8–10 °С.

12–14 °С

14–16 °С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест