меню

Додано: 22 вересня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Меню має походження від французького "menu" і означає: 

варіанти відповідей

перелік предметів технологічної обробки продуктів

перелік продуктів, які входять до складу різноманітних страв

це розклад страв і напоїв на сніданок, обід та вечерю, "картка страв".

перелік страв та напоїв, що подаються в кафе, ресторані або барі.

Запитання 2

В меню на бланку всі закуски і страви розміщують у певній послідовності

варіанти відповідей

від більш гострих до менш гострих

від менш гострих до більш гострих

 від солодких до самих гострих

від менш гострих до більш гострих, від припущенних до відварних, смажених та тушкованих.

Запитання 3

В меню порційних страв ресторану вищого класу першими записуються: 

варіанти відповідей

супи

фірмові закуски, страви, напої

Всі варіанти правильні

 холодні страви і закуски

Запитання 4

Меню банкета відрізняється від повсякденного меню ресторану тим, що:

варіанти відповідей

Всі відповіді не правильні

оформляється особистою карткою, де означений перелік закусок, страв, напоїв, їх ціна та вихід

оформляється в папку – меню і подається особі, яка замовила банкет

оформлюється карткою – меню, з назвою характеру банкета та порядком подавання закусок, страв, напоїв

Запитання 5

Ціни на страви в меню визначає:

варіанти відповідей

бухгалтер – калькулятор

марочник

директор

Шеф кухар або старший кухар

Запитання 6

Укажіть вид меню, що відрізняється значною чисельністю холодних закусок та обмеженим асортиментом гарячих страв. 

варіанти відповідей

Меню порційних страв. 

Меню для бенкет-фуршету. 

Меню комплексного обіду в закладах швидкого обслуговування.

Меню денного раціону харчування.

Запитання 7

У якій послідовності записують закуски і страви у меню

варіанти відповідей

Холодні страви і закуски —> гарячі закуски — перші страви —» другі гарячі страви —> гарніри —» солодкі страви.


Гарніри —» холодні страви й закуски —> гарячі закуски —> перші страви —> солодкі страви —»другі гарячі страви.


Гарячі закуски —> холодні страви і закуски —» гарніри —* перші страви —* другі гарячі страви —» солодкі страви.


Гарячі закуски —> холодні страви й закуски —> перші страви —> другі гарячі страви —> гарніри —* солодкі страви.


Запитання 8

За допомогою якого нормативного документа визначають норми відходів, втрат при механічній і тепловій кулінарній обробці сировини та продуктів?

варіанти відповідей

Рахунку-фактури.


Прибуткової накладної.


Збірника рецептур страв і кулінарних виробів.


Технічних умов.


Запитання 9

Яку нормативно-технічну документацію використовують при складанні меню?

варіанти відповідей

Технічні умови.

Договір на поставку продуктів


Рахунок-фактуру.


Збірники рецептур.


Запитання 10

Використовуючи меню, ми можемо обирати їжу в кафе або ресторані

варіанти відповідей

Так

Ні

Звісно

Не правда

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест