Організація кейтерингового обслуговування

Додано: 5 квітня 2020
Предмет: Технології, 3 клас
Тест виконано: 537 разів
36 запитань
Запитання 1

Слово "кейтеринг" походить від англійського дієслова "cater", яке в перекладі означає:

варіанти відповідей

"обслуговувати споживачів"

"ресторанне обслуговування"

"ресторанне господарство"

"ресторанний бізнес"

Запитання 2

"Publice catering" -це

варіанти відповідей

ресторанне господарство

обслуговування споживачів

поставка провізії

ресторанний бізнес

Запитання 3

"Catering trade"- це

варіанти відповідей

ресторанне господарство

обслуговування споживачів

ресторанний бізнес

виїзне обслуговування

Запитання 4

Кейтерингове обслуговування - це

варіанти відповідей

ресторанне обслуговування

виїзне обслуговування

обслуговування заходів

послуги з організації дозвілля

Запитання 5

Кейтерингове обслуговування споживачів на вітчизняному ринку ресторанного господарства почало бурхливо розвиватися :

варіанти відповідей

у 60-х рр. ХХ ст.

у 70-х рр. ХХ ст.

у 80-х рр. ХХ ст.

у 90-х рр. ХХ ст.

Запитання 6

Кейтерингове обслуговування можна класифікувати за ознаками:

варіанти відповідей

контингентом замовників, місцем проведення заходу, характером наданих послуг

групою споживачів, формою заходу, місцем проведення заходу

кількістю споживачів, місцем проведення заходу, характером наданих послуг

за асортиментом кулінарної та кондитерської продукції

Запитання 7

За контингентом замовників кейтерингове обслуговування розраховане на ...... основні групи споживачів:

варіанти відповідей

дві

три

чотири

п'ять

Запитання 8

Комплексні обіди найчастіше замовляють:

варіанти відповідей

корпоративні замовникі

колективи підприємств

громадські організації

приватні особи

Запитання 9

За місцем проведення заходу кейтерингове обслуговування поділяється на таке, що проводиться:

варіанти відповідей

у приміщенні, на лоні природи, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

у приміщенні, на літньому майданчику, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

у приміщенні, в дома у замовника, на транспорті, при проведенні масових заходів на відповідній території

Запитання 10

Вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями (кейтерингова компанія) бере на себе зобов'язання з виготовлення та доставки страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці:

варіанти відповідей

повносервісне кейтерингове обслуговування

кейтерингове обслуговування громадських організацій

кейтерингове обслуговування готовими продуктами харчування

Запитання 11

Укажіть групу споживачів за таким об'єктом кейтерингового обслуговування: ділові зустрічі, презентації, конференції, семінари та корпоративіні вечірки

варіанти відповідей

громадські організації

індивідуальні замовники

корпоративні замовники

колективи установ, підприємств і навчальних закладів

Запитання 12

Найчастіше торгова надбавка кейтерингової компанії складає не більше:

варіанти відповідей

3 %

5 %

10 %

15 %

Запитання 13

З виробництва на місце проведення заходу готові страви відпускаються за:

варіанти відповідей

паспортами страв

денними забірними листами

накладними

видатковими касовими ордерами

Запитання 14

Кейтерингові послуги поділяються на:

варіанти відповідей

комерційні та некомерційні

основні та додаткові

локальні та масштабні

термінові та заплановані

Запитання 15

Комплексність кейтерингових послуг прямопропорційно залежить від:

варіанти відповідей

рівня кейтерингової компанії

кількості гостей

фінансових можливостей замовника та його побажань

Запитання 16

Асортимент послуг пропонується в залежності від:

варіанти відповідей

форми заходу та рівня кейтерингової компанії

форми заходу та складності програми

форми заходу та фінансових можливостей замовника

Запитання 17

Кейтеригова компанія повинна доставляти готову продукцію на місце проведення заходу за:

варіанти відповідей

1 - 2 год. до початку банкету

2 - 3 год. до початку банкету

3 - 4 год. до початку банкету

4 - 5 год. до початку банкету

Запитання 18

Інструктаж з техніки безпеки проводиться:

варіанти відповідей

перед кожним заходом

кожного місяця

кожного кварталу

кожного дня

Запитання 19

При доставці на місце продукція розпаковується:

варіанти відповідей

у загальному залі

у технічному приміщенні

у спеціально відведеному приміщенні

у транспорному засобі

Запитання 20

Обслуговування споживачів починається:

варіанти відповідей

після прибуття гостей

після приїзду персоналу

після закінчення підготовки проведення свята

після прибуття почесних гостей

Запитання 21

На банкеті - фуршеті на одного офіціанта приходиться:

варіанти відповідей

6 - 7 гостей

7 - 10 гостей

10 - 15 гостей

15 -20 гостей

Запитання 22

На банкеті за столом на одного офіціанта приходиться:

варіанти відповідей

1 - 3 гостя

3 - 5 гостей

5 - 7 гостей

7 - 10 гостей

Запитання 23

Бригадир офіціантів призначається на:

варіанти відповідей

5 - 10 чоловік

10 - 15 чоловік

15 - 20 чоловік

20 - 25 чоловік

Запитання 24

Бригадири офіціантів розподіляються:

варіанти відповідей

по кількості офіціантів

по напряму обслуговування

по секторах залу

Запитання 25

Завдання менеджерів на банкетах:

варіанти відповідей

управління процессом подавання страв

проведення розважальної програми

координація роботи обслуговуючого персоналу

подавання страв за розкладом, задоволення прохань замовників

Запитання 26

Використання столів не потребує форма обслуговування:

варіанти відповідей

"кава - брейк"

прийом - коктейль

фуршет

банкет - чай

Запитання 27

Найдорожчий вид обслуговування:

варіанти відповідей

банкет - фуршет

"шведський стіл"

банкет з повним обслуговуванням

банкет- коктейль

Запитання 28

Організація фуршету вимагає ....... обслуговування офіціантами:

варіанти відповідей

повного

часткового

комплексного

Запитання 29

Мінімальна чисельність штату служби кейтерингу становить:

варіанти відповідей

дві особи

три особи

чотири особи

п'ять осіб

Запитання 30

При виборі кейтерингової компанії віддається перевага тим, що:

варіанти відповідей

можуть забезпечити продукцією

пропонують оформлення заходів

володіють відповідними матеріально-технічними засобами

Запитання 31

Охарактеризуйте повносервісне кейтерингове обслуговування    

варіанти відповідей

  вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями бере на себе зобов'язання у виробництві та доставці страв, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

виробничий підрозділ ресторану за спеціальними замовленнями працює на сировині, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

виробничий підрозділ ресторану за спеціальними замовленнями працює на напівфабрикатах, але не бере участі в обслуговуванні безпосередньо на місці

вид виїзного обслуговування, при якому ресторан за спеціальними замовленнями або кейтерингова компанія повністю бере на себе зобов'язання організації замовлення: розробку сценарію проведення свята, складання меню, приготування страв та напоїв, їх доставку на місце призначення, обслуговування споживачів на рівні ресторанного сервісу, завершення роботи на місці проведення бенкету   

Запитання 32

Укажіть об'єкт кейтерингового обслуговування для індивідуальних замовників

варіанти відповідей

ділові зустрічі, презентації, конференції, корпоративні вечірки  

 семінари, збори, благодійні бенкети, випускні бали

 сімейні свята: дні народження, ювілеї, весілля тощо   

комплексні обіди, сніданки, полуденки, вечері

Запитання 33

Умови, які повинен дотримуватися виробничий підрозділ при реалізації продукції:

варіанти відповідей

користуватись сучасним модульованим устаткуванням

 забезпечення відповідної температури подавання страв та напоїв, строків їх реалізації та якості готової продукції  

користуватись доготівельним приміщенням з водопроводом та електромережею

 готову продукцію слід доставити за 3 - 4 години до початку бенкету

Запитання 34

Укажіть основні кейтерингові послуги:

варіанти відповідей

 організація культурного дозвілля

 дизайнерська робота при оформленні приміщень

 прибирання приміщень після бенкету

  приготування та доставка продукції ресторанного господарства, послуги офіціантів, барменів   

Запитання 35

Укажіть форму обслуговування кейтеринговою компанією фуршету після ділової частини заходу:

варіанти відповідей

 повне обслуговування офіціантами

 часткове обслуговування офіціантами   

комбіноване обслуговування

самообслуговування

Запитання 36

Який вид обслуговування найчастіше використовується на виставках, коли метою організації заходу є одночасне обслуговування обідом значної кількості людей за столами?   

варіанти відповідей

 кава-брейк

 прийом-коктейль

фуршет

 банкет "шведський стіл"    

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест