Психотропні лікарські засоби

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 260 разів
10 запитань
Запитання 1

При щелепно-лицевій операції в стаціонарі, лікар-стоматолог для премедикації, з метою зменшення почуття жаху та для потенціювання дії анестетиків, призначив хворому транквілізатор - похідне бензодіазеліну. Який з перерахованих засобів призначив лікар?

варіанти відповідей

Діазепам

Дроперідол

Атропін

Аміназин

Запитання 2

У хворого після психічної травми відзначаються підвищена збудливість, дратівливість, безсоння, тривога. Який лікарський засіб доцільно призначити?

варіанти відповідей

Бемегрид

Кофеїн

Пірацетам

Феназепам

Запитання 3

До приймального відділення надійшов хворий з пригніченням дихання. Препарати якої фармакологічної групи стимулюють дихання при його пригніченні?

варіанти відповідей

Анальгетики

Аналептики

Нейролептики

Транквілізатори

Запитання 4

Під час операції у пацієнта, що перебуває в глибокому наркозі, виникла небезпека зупинки дихання. Вкажіть, який стимулятор дихання слід застосувати в даній ситуації.

варіанти відповідей

Кордіамін

Кофеїн

Етимізол

Лобеліну гідрохлорид

Запитання 5

До лікаря поліклініки звернувся юнак 19 років із скаргами на біль в області серця. Виявилося, що він полюбляє каву і вживає до 8 склянок цього міцного напою. Чому кава, яка містить кофеін, може погіршувати серцеву діяльність?

варіанти відповідей

Викликає тахікардію, збільшує потребу міокарду в кисні

Послабляє силу серцевих скорочень

Викликає звуження коронарних судин

Уповільнює провіднісь в серці

Запитання 6

До неврологічного відділення надійшов хворий зі скаргами на погіршення пам’яті та розумової працездатності після перенесеної травми голови. Запропонуйте лікарський засіб для покращення метаболізму головного мозку

варіанти відповідей

Кофеїн

Аналгін

Пірацетам (ноотропіл)

Сиднокарб

Запитання 7

У хворого на маніакально-депресивний психоз спостерігаються пригнічення психічної і рухової активності, тривожно-депресивний стан. Який препарат необхідно йому призначит для зняття патологічної депресії?

варіанти відповідей

Трифтазин

Кофеїн-бензоат натрію

Пірацетам

Амітриптилін

Запитання 8

У пацієнта К. гострий алкогольний психоз. Які препарати призначить лікар-психіатр для швидкого усунення марення та галюцинацій?

варіанти відповідей

діазепам, феназепам

галоперидол,аміназин

етимізол, камфора

корвалол, персен

Запитання 9

В кардіологічне відділення доставлений хворий з діагнозом: гострий інфаркт міокарду. Для купірування больового синдрому в складі нейролептанальгезії пацієнту необхідно ввести таку комбінацію лікарських препаратів:

варіанти відповідей

варіанти відповідей

Морфін + атропін

 Аміназин + діазепам

 Дроперидол + фентаніл

 Атропін + димедрол

Запитання 10

Дитині, яка часто хворіє на гострі респіраторні захворювання призначений рослинний препарат з неспецифічною загальнотонізуючою дією на функцію мозку, ендокринну регуляцію та обмінні процеси. Препарат підвищує стійкість організму до несприятливих умов. Визначте, яку групу препаратів призначено дитині.

варіанти відповідей

Анксіолітики

Аналептики

Антидепресанти 

Адаптогени

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест