Технологія приготування масляних кремів

Додано: 10 січня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 192 рази
7 запитань
Запитання 1

1. Крем - це?

варіанти відповідей

оздоблювальний напівфабрикат

сировина

Запитання 2

2. Залежно від рецептури і технології приготування креми поділяють на:

варіанти відповідей

Білковий, масляний, сметанний

Заварний, масляний

Заварний, масляний, білковий, вершково-сметанний

Запитання 3

3. Який крем краще використовувати для оздоблення поверхні кондитерських виробів?

варіанти відповідей

Масляні

Заварні

Запитання 4

4. Оберіть правильну технологію приготування масляного крему

варіанти відповідей

Зачищене масло нарізують на дрібні шматки і завантажують у вертикальну збивальну машину, де перемішують на тихому ході 5— 7 хв., поки воно не побіліє і не стане пишним. Після цього машину переводять на швидкий хід і поступово додають цукрову пудру, а в кінці збивання коньяк. Загальна тривалість збивання 10—15 хв.

Вершкове масло зачищають, розрізають на шматки і збивають на тихому ході 5—7 хв. згодом машину переводять на швидкий хід і додають до блідої пишної маси цукрову пудру, заздалегідь поєднану із згущеним молоком. Збивають 7—10 хв. В кінці збивання додають ванільну пудру.

Запитання 5

5. З якого крему прикраси будуть матові і рельєфні?

варіанти відповідей

Теплого

Гарячого

Холодного

Запитання 6

6. Як усунути недолік крупчатого крему?

варіанти відповідей

Додати масло

Влити підігріте сгущене молоко

Додати охолоджене сгущене молоко

Запитання 7

7. Що є основою масляного крему?

варіанти відповідей

Цукрова пудра

Сгущене молоко

Вершкове масло

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест