ТЕМА №4-5 (групи КТ)

Борошняні і кондитерські вироби, види тіста, начинки. Кухонні фразові дієслова. Технологічні процеси приготування кондитерських виробів. Складання покрокового рецепту.

Додано: 22 травня 2020
Предмет: Англійська мова
Тест виконано: 136 разів
13 запитань
Запитання 1

How do you know if your dough is ready to knead?

варіанти відповідей

When all the ingredients are in the bowl.

When the dough is a consistent color.

When it is hard to move a wooden spoon through the dough.

When the dough is sticky.

Запитання 2

Find where is the cake type "sponge".

варіанти відповідей

fluffy cake made with vegetable oil

firmer and good for stacking cake layers on top of one another

alternate layers of mascarpone cream and raspberry filling

vanilla cheesecake with crumbly biscuit base

Запитання 3

Marzipan is made from

варіанти відповідей

primarily of honey and almond with peanut

sugar and nut meal

primarily of sugar or honey and almond meal (ground almonds)

Запитання 4

Custard is a variety of culinary preparations based on ...

варіанти відповідей

milk or cream cooked with egg yolk to thicken it, and sometimes also flour, corn starch, or gelatin.

Whipped cream with powdered sugar

Lightly whipped cream sweetened with sugar 

Запитання 5

Why do you need punching the dough?

варіанти відповідей

It develops the gluten in the dough.

 It makes the dough less sticky.

 It shapes the dough.

 All of the above.

Запитання 6

Flour is ...

варіанти відповідей

a powder a powder made by grinding raw grains, roots, beans, nuts, or seeds. 

a powder from sugar

a powder from almond

Запитання 7

How will the dough feel when you're done kneading?

варіанти відповідей

Springy and firm

 Hard and stiff

Soft and squishy

Запитання 8

How make the yeast dough?

варіанти відповідей

Mix warm water, sugar and yeast together. Add flour and salt to the water, sugar, and yeast. ...

Add flour and salt to the water, sugar, and eggs.


Chill a medium-sized bowl in the freezer for at least 10 minutes. Combine (cold) heavy cream, powdered sugar...

Запитання 9

Mark utensils for baking

варіанти відповідей

parchment, heatproof bowl, pan

small saucepan, wooden spoon spatula, whisk

 teaspoon, tablespoon large mixing bowl  

Запитання 10

Find a list of cookery methods.

варіанти відповідей

wet and dry

texture, colour, smell, flawour

boiling, poaching, steaming, stewing

Запитання 11

What technological processes you can do with eggs? 

варіанти відповідей

pouch; roll; shred; steam; stir; pour;

beat; crack; whisk; mix; whip; scramble;

knead; mash; stew;

dice; carve; chop; grate; peel;

Запитання 12

What technological processes you can do with fruits? 

варіанти відповідей

beat; chop; crack; steam; stew;

whip; whisk; mix; stir; pour;

peel; carve; squeeze; drying, concentrating, heating,

Запитання 13

What is ganache?

варіанти відповідей

sugar and egg whites

shini icing with nonsticky coating when dried from sugar, water and corn syrup.

a glaze, icing, sauce, or filling for pastries made from chocolate and cream.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест