Вхідний контроль до курсу "Приготування страв" кухар 3 розряд

Додано: 24 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
32 запитання
Запитання 1

Вкажіть речовини, яких багато в овочах?

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

екстрактивні речовини

Запитання 2

З якою метою калібрують овочі?

варіанти відповідей

для видалення домішок

для видалення пошкоджених домішок

для зменшення кількості відходів при механічній обробці

Запитання 3

Щоб заподіяти потемнінню обчищену картоплю зберігають?

варіанти відповідей

в підкисленій воді

в теплій воді

в холодній воді

Запитання 4

Які ви знаєте способи нарізування овочів?

варіанти відповідей

прості

складні

всі відповіді вірні

Запитання 5

Які ви знаєте види гарнірів?

варіанти відповідей

Простий

Складний

Комбінований

Усі відповіді вірні

Запитання 6

Нагрівання продукту до температури 100С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої пари -це...?

варіанти відповідей

Припускання

Варіння

Варіння на пару

Запитання 7

Теплова обробка продукту в невеликій кількості жиру (5-10%) при температурі 140-150С до утворення на поверхні румяної кірочки - це...?

варіанти відповідей

Запікання

Тушкування

Смаження

Запитання 8

Під час варіння вода має покривати овочі?

варіанти відповідей

На 1-2см від поверхні овочів

Не має покривати

На 5-10см від поверхні овочів

Запитання 9

Для смаження використовують овочі?

варіанти відповідей

Сирі

Попередньо зварені

Обидва варіанти вірні

Запитання 10

Перед запіканням овочі підлягають попередній тепловій обробці?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 11

Залежно від виду птиці розрізняють яйця?

варіанти відповідей

тільки водоплавної птиці

курячі, качині, гусині, індичі

страусині, курячі, перепелині

всі відповіді вірні

Запитання 12

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють?

варіанти відповідей

варені, смажені, запечені

смажені, тушковані, запечені

варені, припущені, смажені

Запитання 13

За способом теплової обробки страви з сиру поділяють?

варіанти відповідей

варені, тушковані

смажені, смажені у фритюрі

варені, смажені, запечені

Запитання 14

Риба ціниться вмістом...

варіанти відповідей

білків, жирів

білків і вуглеводів

жирів, мінеральних речовин

Запитання 15

Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами?

варіанти відповідей

45°; 90°

30°; 90°

90°

Запитання 16

Для фарширування використовують щуку?

варіанти відповідей

живу

морожену

охолоджену

Запитання 17

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

свіжий

черствий

одноденної випічки

Запитання 18

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у…? 

варіанти відповідей

сухарях

борошні

висівках

Запитання 19

Вкажіть середній вміст в туші м'язової тканини?

варіанти відповідей

10-16%

9-32%

50-60%

Запитання 20

Вкажіть спосіб розмороження м'яса?

варіанти відповідей

на повітрі

у воді

на повітрі і у воді

Запитання 21

Обвалювання мяса це - …

варіанти відповідей

видалення сухожилля, плівок, хрящів

відокремлення м’яса від кісток

розрубування м’яса на окремі частини

Запитання 22

Чим цінне м'ясо птиці?

варіанти відповідей

білками

жирами

вуглеводами

Запитання 23

Перед тепловою обробкою бобові замочують…

варіанти відповідей

у теплій воді

в холодній воді

в гарячій воді

Запитання 24

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

манну

перлову

пшоно

Запитання 25

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

перлову

гречку

пшоно

Запитання 26

Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть…

варіанти відповідей

5-6 л води

3-4 л води

2-3 л води

Запитання 27

Пасерованими овочами супи заправляють?

варіанти відповідей

за 5 хв. до готовності

за 10-15 хв. до готовності

за 20-25 хв. до готовності

Запитання 28

Спеції в супи додають?

варіанти відповідей

за 10-15 хв. до готовності

за 5-7 хв. до готовності

за 20-30 хв. до готовності

Запитання 29

Розтертий часник додають у перші страви наприкінці, після цього страву…?

варіанти відповідей

доводять до кипіння

не кип'ятять

кип'ятять

Запитання 30

В якому середовищі погано розварюється картопля?

варіанти відповідей

кислому

солоному

лужному

Запитання 31

Заправні перші страви варять при…?

варіанти відповідей

сильному кипінні

слабкому кипінні

Запитання 32

Заправні перші страви настоюють…?

варіанти відповідей

5-10хв

10-15 хв

15-20 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест