Вкажіть речовини, яких багато в овочах?
З якою метою калібрують овочі?
Щоб заподіяти потемнінню обчищену картоплю зберігають?
Які ви знаєте способи нарізування овочів?
Які ви знаєте види гарнірів?
Нагрівання продукту до температури 100С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої пари -це...?
Теплова обробка продукту в невеликій кількості жиру (5-10%) при температурі 140-150С до утворення на поверхні румяної кірочки - це...?
Під час варіння вода має покривати овочі?
Для смаження використовують овочі?
Перед запіканням овочі підлягають попередній тепловій обробці?
Залежно від виду птиці розрізняють яйця?
За способом теплової обробки страви з яєць поділяють?
За способом теплової обробки страви з сиру поділяють?
Риба ціниться вмістом...
Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами?
Для фарширування використовують щуку?
Який хліб використовують для приготування котлетної маси?
Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у…?
Вкажіть середній вміст в туші м'язової тканини?
Вкажіть спосіб розмороження м'яса?
Обвалювання мяса це - …
Чим цінне м'ясо птиці?
Перед тепловою обробкою бобові замочують…
Яку із вказаних круп не промивають?
Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?
Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть…
Пасерованими овочами супи заправляють?
Спеції в супи додають?
Розтертий часник додають у перші страви наприкінці, після цього страву…?
В якому середовищі погано розварюється картопля?
Заправні перші страви варять при…?
Заправні перші страви настоюють…?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома