Значення компонентів харчових продуктів.

Додано: 23 вересня
Предмет: Біологія, 8 клас
9 запитань
Запитання 1

Оргнічні високомолекулярні сполуки,що складаються з амінокислот.

варіанти відповідей

Жири

Білки

Вуглеводи

Нуклеїнові кислоти

Запитання 2

Речовини , що не виконують ні енергетичної , ні харчової функції, але без них засвоєння їжі та життедіяльність організму неможливі.

варіанти відповідей

Харчові продукти

Жиророзчинні вітамани

Додаткові речовини

Клітковина

Запитання 3

Яка корисна мінеральна речовина міститься в яблуках?

варіанти відповідей

Цинк

Залізо

Купрум

Кальцій

Запитання 4

Органічна речовина яка є основним джерелом енергії в організмі, розщеплення 1 грм якої дає 17,6 кДж енергії.

варіанти відповідей

Вуглеводи

Білки

Ліпіди

Нуклеїнові кислоти

Запитання 5

Які з запропонованих комбінацій вітамінів належать до жиророзчинних?

варіанти відповідей

А,В

А,С

Д,А

В,С

Запитання 6

Нестача якого вітаміну викликає захворювання цинга?

варіанти відповідей

А

С

В

Д

Запитання 7

Яка комбінація вітамінів належить до водорозчинних?

варіанти відповідей

В,С

В,А

Д,А

С,А

Запитання 8

Нестача якого вітаміну викликає захворювання рахіт?

варіанти відповідей

А

РР

Д

С

Запитання 9

Нестача якого вітаміну в організмі викликає захворювання куряча сліпота?

варіанти відповідей

А

К

С

Д

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест