1. Що не відноситься до оснащення слюсарного верстака:
а) стільниця
б) заточувальний верстат
в) лещата
г) сидіння
2. Вкажіть обладнання майстерні для індивідуального користування:
а) перевірна розмічальна плита
б) слюсарний верстак з лещатами
в) групова інструментальна шафа
г) свердлильний верстат
3. Інструмент, який використовуються під час розмічання:
а) кернер
б) крейцмейсель
в) зубило
г) ручні ножиці
4. Інструменти, які використовуються під час рубання:
а) кернер
б) штангенциркуль
в) канавочник
г) мітчик
5. Вимірювальний інструмент:
а) зубило
б) крейцмейсель
в) лінійка
г) рисувалка
6. Для чого призначені верхні губки в ШЦ-2:
а) вимірювання внутрішніх розмірів
б) їх немає
в) розмічання
г) вимірювання глибини
7. Для чого призначені верхні губки в ШЦ-3:
а) вимірювання внутрішніх розмірів
б) їх немає
в) розмічання
г) вимірювання глибини
8. Для чого призначені верхні губки в ШЦ-1:
а) вимірювання внутрішніх розмірів
б) їх немає
в) розмічання
г) вимірювання глибини
9. Що відноситься до будови ШЦ-3:
а) верхні губки для вимірювання внутрішніх розмірів
б) губки для розмічання
в) губки для вимірювання внутрішніх і зовнішніх розмірів
г) глибиномір
10. Який вимірювальний інструмент має ціну поділки 0,05:
а) мікрометр
б) штангенциркуль ШЦ-1
в) штангенциркуль ШЦ-3
г) лінійка
11. Яка шкала вимірювання вказана на рамці штангенциркуля:
а) лінійна
б) шкала штанги
в) шкала ноніус
г) шкала Ріхтера
12. Розмічання поділяють на:
а) площинне, осьове
б) площинне, просторове
в) просторове, осьове
г) площинне, просторове, осьове
13. Розміточні риски призначені для:
а) щоб орієнтуватись де потрібно рубати
б) для правильного відрізання заготовки
в) для окреслення контурів майбутньої деталі
г) щоб правильно поділити деталь
14. Інструмент, який використовується під час рубання:
а) зубило, кернер, молоток, мітчик
б) ударний та вимірювальний
в) вимірювальний та розміточний
г) різальний та ударний
15. До ударного інструменту відносяться:
а) канавковий крейцмейсель
б) крейцмейсель
в) лещата
г) слюсарний молоток
16. Зубило має три частини:
а) верхню, середню, робочу
б) ударну, середню, робочу
в) ударну, робочу, різальну
г) верхню, середню, ударну
17. Рубання застосовують для:
а) визначення розмірів
б) видалення із заготовки шару металу
в) загострення країв заготовки
г) визначення контурів майбутньої деталі
18. Крейцмейсель виготовляється з:
а) чавуну
б) інструментальних алюмінієвих сплавів
в) твердих листяних порід дерев
г) інструментальної вуглецевої сталі
19. Рекомендовані кути загострення зубила:
а) 70, 60, 45, 35
б) 35, 40, 60, 70
в) 35, 45, 65, 70
г) 35, 45, 65, 90
20. Від чого залежить кут загострення зубила:
а) від загострення матеріалу
б) від обраної заготовки
в) від твердості оброблюваного матеріалу
г) від характеристик заточувального верстата
21. Чим відрізняється зубило і крейцмейсель:
а) кутом загострення
б) матеріалом виготовлення
в) формою різальної частини
г) твердістю ударної частини
22. Справний молоток повинен бути:
а) розклепаний
б) розклинений
в) заклепаний
г) заклинений
23. Правила безпеки під час рубання:
а) рукоятка молотка має бути добре закріплена і повинна мати розколини
б) перевіряти якість рубання рукою на дотик
в) перевіряти справність і цілісність інструментів перед роботою
г) залишки металу змітати рукою
24. Під час якого прийому рубання необхідно залишати припуск на обробку:
а) рубання за рівнем губок лещат
б) розрубування полоси
в) вирубування заготовок з листового металу
г) розрубування металу