Новини

Світ кіно: долучайтеся разом із учнями до 11-го Чілдрен Кінофесту

Якщо ви та ваші учні в захваті від кіно, то не пропустіть старт 11-го Чілдрен Кінофесту – наймасштабнішого кінофестивалю для дітей та підлітків в Україні. Цього разу він проходитиме із 7 до 16 червня. 

Враховуючи безпекову ситуацію в країні, захід відбуватиметься в гібридному форматі: офлайн та онлайн. Фестивальні покази відбудуться в Києві, Львові, Вінниці, Житомирі, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві, Хмельницькому та Чернігові.

В кінотеатрах ви зможете подивитися фільми Міжнародного конкурсу. Це 7 нових стрічок з різних європейських країн для дитячої аудиторії: 

  1. Фільм-відкриття «Королівство Кенсуке» (Велика Британія, Люксембург, Франція) – це історія про хлопчика та його вірного собаку, які опиняються на безлюдному острові.
  2. «Ніна та секрети Їжачка» (Франція) – історія про дівчинку, яка разом із другом та уявним їжачком намагається розшукати скарб на фабриці. 
  3. «Тонда, Славка і чарівне світло» (Угорщина, Словаччина, Чехія) – фентезі-анімація про пригоди особливого хлопчика, що світиться від народження, та його сусідку з чарівним ліхтариком. 
  4. «Детективи звіропоїзда» (Норвегія) – анімаційна стрічка про викрадення цінного винаходу, яке розслідує команда друзів.
  5. «Пташина скеля» (Ірландія) – це історія про пташку та її друзів, які рятують від небезпек єдине яйце, знесене цьогоріч на їхньому острові.
  6. «Окейдякбувай» (Нідерланди) – ігрова стрічка, головні героїні якої, підлітки Джеймі та Іман, які тікають зі школи для дітей з порушенням слуху, щоби навідати бабусю однієї з дівчат.

Назва ще однієї, сьомої, картини буде оголошена пізніше. А потім серед цих фільмів за допомогою глядацького голосування буде визначено найкращий. 

Для онлайн-глядачів підготовлена спецпрограма «Коли ще звірі говорили» – добірка цікавих стрічок про тварин.

  • «Паця» – комедія про порося, яке потрібно дресувати.
  • «Неймовірна подорож на Північний полюс» – історія чотирилапої учасниці полярної експедиції на дирижаблі.
  • «Гол!» – мультфільм про маленького крота Манго, який ось-ось повинен вийти на роботу шахтарем, хоча мріє стати професійним футболістом.
  • «Зоопарк» – сімейний фільм про друзів, що намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста під німецьким бомбардуванням у 1941 році. 
  • «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» – анімація про великий  святковий  концерт  лісових  жителів, який опинився під  загрозою. 

Усі покази – в кінотеатрах та онлайн – безплатні. Головне зареєструватися заздалегідь, а реєстрація розпочнеться 30 травня. Якщо ви хочете зареєструвати групу із понад 5 осіб, то зверніться до місцевого координатора.

Також на фестивалі буде кілька спеціальних подій, до яких можна буде долучитися як у кінотеатрі, так і онлайн. 

Освітній проєкт «На Урок» традиційно виступає медіапартнером Чілдрен Кінофесту. Тож чекаємо на цікаві кінопоказу разом!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter