Зяблик - птах року 2015

Про матеріал
Допоможе дітям краще засвоїти тему: "Птахи". Можна використовувати для навчання в школі та підготовки вчителів до конкурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видиборський ліцей інформаційних технологій «Зяблик – птах року 2015»учениця 7 класу. Наконечна Сніжана. Керівник: С. Ю. Нестерчук

Номер слайду 2

Мета дослідження:- Дослідити наявність та чисельність зябликів на територію Видиборського краю;-Провести акцію в ліцеї з метою зацікавити якомога більше учнів здійснити спостереження за птахом;-Ознайомитися з характеристикою птаха та віднайти цікаві факти про птаха.

Номер слайду 3

Загальна характеристика про птаха: Зяблика можна побачити майже по всій Європі і на більшій частині Азії. Він має досить дивне ім'я, ніби весь час мерзне. Проте насправді зяблик морозів не боїться.

Номер слайду 4

Основні дані: РОЗМІРИ Довжина: 14,5-16 см. Маса: 17-30 г. РОЗМНОЖЕННЯ Статеве дозрівання: з 1 року. Період гніздування: з березня. Несіння: 1-2 за сезон. Кількість яєць: 4-6. Висиджування: 11-13 днів. Вигодовування пташенят: 12-15 днів. 

Номер слайду 5

СПОСІБ ЖИТТЯ Звички: за винятком шлюбного періоду тримаються зграйками. Іжа: насіння. Звуки: мелодійний спів 

Номер слайду 6

Самці зяблика приступають до пошуку зручної гніздової ділянки. Взимку зяблики тримаються зграями.

Номер слайду 7

Пора гніздування у зябликів розпочинається вже в березні – квітні. Чашоподібне гніздо зяблика старанно сплетене з моху, трави і тонких прутиків, скріплених павутинням і

Номер слайду 8

Цікаві факти: ЧИ ТОБІ ВІДОМО, ЩО... Під час будівництва гнізда самка близько 1 300 разів злітає вниз за будівельним матеріалом і повертається з ним до гнізда. Гніздо розташовується на висоті 2-4 м від землі. Зяблики належать до родини в'юркових. Тільки три їхні види - зяблик, в'юрок - вигодовують своїх пташенят виключно комахами, тобто білковим кормом.

Номер слайду 9

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ Європа, Азія, Північна Африка. Ареал зяблика

Номер слайду 10

Самка: приблизно протягом 18 днів зайнята будівництвом чашоподібного гнізда.  Самець: захищає ділянку, коли самка насиджує яйця. Він проганяє потенційних суперників. 

Номер слайду 11

Акція «Зяблик – птах року 2015р»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Результат роботи: учениця отримала грамоту переможця обласного конкурсу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Інкл
Додано
18 травня
Переглядів
44
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку