Презентація. Д. Павличко "Наша мати пшениченька золоту сорочку тче."

Про матеріал
Навчити учнів читати та розуміти текст "Наша мати пшениченька золоту сорочку" , розвиваючи навички читання. Розширити словниковий запас учнів . Пояснити значення виразів і образів, використаних у вірші. Збагатити уявлення дітей про українську народну культуру та традиції, описані у вірші.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наша мати-пшениченька золоту сорочку тче Дмитро Павличко

Номер слайду 2

Про що ви переглянули відео?Що сталося із зернинкою?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Прочитай вірш, вимовляючи виділені слова із більшою силою голосу. Сонце гріє, вітер віє, а вода тече. Наша мати-пшениченька золоту сорочку тче. А в тій золотій сорочечці, мов маля,буде красуватися, буде усміхатися вся земля. Дмитро Павличко. Як уявляє собі поет пшеничне поле? Яким найдорожчим, найсвятішим словом він називає пшениченьку? Чому?

Номер слайду 6

Спиши вірш. Знайди і підкресли слова, що відповідають поданим звуковим моделям.землямативодатече

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Пшениця. Жито

Номер слайду 12

Казка про зернятко.     Маленьке зернятко потрапило восени під велику грудку землі. Затишною та рідною хатинкою виявився цей прихисток. Не понесе його більше в далеку дорогу буйний вітер. Теплий дощик не забував його та напував своїми кришталевими краплями.     На благодатній землі проріс тендітний паросток. Якось залетів сюди вітер, не побачив він більше зернятка, тому не зміг віднести його далеко. Міцно тримається паросток корінцем рідної домівки та щасливо усміхається. Швидко промайнула весна, за нею пройшло тепле літечко. Виріс паросток. Весело вітається золотим колоссям.     Минуло багато часу і заколосилась навкруги велика пшенична сім’я  -  безкрайня золота нива. Кольорами прикрасили її нові друзі – волошки, маки та ромашки.

Номер слайду 13

МОЛОДЦІДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Kozerenko Natalia Ivanivna
Додано
13 травня
Переглядів
94
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку