Варіативний модуль "Аеробіка"

Про матеріал
Аеробіка-система оздоровчих занять, що базується на використанні гімнастичних та танцювальних вправ.
Перегляд файлу

image

image

ІСТОРИЧНІ ДАНІ

imageВперше термін «аеробіка» застосував американський учений Кенет Купер. В перекладі з грецького - «аеро» повітря, «біос»- життя. У вільному перекладі «аеробіка»бадьорість, життєва сила. Вправами аеробів, К. Купер називає такі вправи, які вимагають великої кількості кисню протягом тривалого часу і неминуче примушують організм удосконалювати свої системи. В 1969 року Дж. соренсен (США) уперше запропонував використовувати хореографічна впорядковані гімнастичні вправи для занять під музику і ввела термін «аеробіка» для визначення оздоровчого виду гімнастики. Як символ для популяризації і поширення аеробіки, успішно виступила знаменита артистка Джейн Фонда.

image

МУЗИКА В АЕРОБІЦІ

imageМузика, що використовується на заняттях, з тією канвою, від якості якої багато в чому залежить ефективність й інтерес степ-аеробіки для школярів. Під час проведення занять широко використовується сучасна музика, на яку «накладаються» відповідні їй по стилі руху танцювального характеру. Це визначає необхідність відповідної підготовки вчителя фізичної культури. Від уміння вчителя проводити різні види вправ з музичним супроводом, наповнювати уроки естетичним змістом, звертати увагу учнів до виразних, точних і гарних рухів у певною мірою залежить ефективність занять.

Іноді музика використовується як лідер, тобто задає ритм, характер і керує темпом рухів.

Заняття з музичним супроводом мають й оздоровчо-гігієнічне значення. Музичний ритм організує рухи, піднімає настрій тих, хто займається. Позитивні емоції викликають прагнення виконувати рухи енергійніше, що підсилює їхній вплив на організм, сприяють підвищенню працездатності, а також оздоровленню й активному відпочинку. Музика може бути використаний й як регулятор навчання, тому що рухи легше запам'ятовуються.

Серед багатьох показників, які визначають кваліфікацію вчителя фізичної культури, насамперед варто виділити музично-рухові вміння, які використаються під час проведення занять.

image


Степ-аеробіка

imageimageОдин із силових різновидів аеробіки. У якості додаткового навантаження використовують спеціальну платформу — степ.

Чоловіки можуть використовувати також гантелі.  На заняття з аеробіки потрібно мати зручний спортивний одяг та взуття.

image

image

Силова аеробіка

imageimage

image

Заняття проходять із використанням обтяжень. Особлива увага зосереджується на нижній частині тіла та руках. У ролі обтяжень використовують еспандери, фітболи або невеликі гантелі. Усі

вправи виконуються по колу. Рекомендуємо використовувати під час занять легінси чи вузькі шорти, а також не надто вільну майку.

image


image

image


image

image

pdf
Додано
30 квітня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку