Варіативний модуль "Сквош"

Про матеріал
Знайомство з варіативнем модулем "Сквош". Сквош — ігровий ракетковий вид спорту в закритому приміщенні. Назва гри пов'язана з використанням у ній відносно м'якого порожнистого м'яча діаметром близько 40 мм, а Гра (одинарна — два гравці; або парна — чотири), ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох сторін стінами корті.
Перегляд файлу

СКВОШ

imageВаріативний модуль Пащенко А.С. image

image

Істор я розвитку гри

imageСпочатку гра називалася сквош-ракетки — через використовування м'якого м'яча, на відміну від твердого м'яча, що використовується при грі в теніс. Сквош розвинувся з п'яти різних ігор, де застосовувалися ракетки та м'ячі. Його коріння йде до початку XVI століття. Ще у Франції епохи Відродження діти розважалися відбиваючи ракеткою м'яч від стін у вузьких провулках. У схожу гру грали в релігійних установах, наприклад, у французьких монастирях. Ченці використали ребристі рукавички, щоб ударяти м'ячі об рибальську сітку, натягнуту впоперек двору монастиря. Так з'явилися перші ракетки, які використовуються у сквоші та в тенісі.. А в 1907 р. Асоціація Tennis, Rackets & Fives зібрала засідання комітету, присвячене встановленню стандартів сквошу. Так із трьох видів спорту виник один, під назвою сквош. Гра набула поширення в Америці та Канаді, а потім і в усьому світі.

Сквош в Україн .

imageВ Україні історія сквошу розпочалася наприкінці 1990 років і продовжує активно розгортатися. Контролем над розвитком гри займається Федерація сквошу України (ФСУ), утворена у 2004 році. З 2005 року Україна є членом Європейської та Всесвітньої федерацій сквошу. Тісно співпрацює зі Спортивним комітетом України. За даними ФСУ, станом на 2021 рік в Україні збудовано 71 сквошкорт.

У 2020 році кількість гравців-любителів зросла на 20% порівняно з 2019 роком.

Щороку в Україні ФСУ проводить понад 80 турнірів (регіональні та міжнародні), в яких змагаються громадяни України та іноземні гості. За більше ніж 20 років розвитку сквошу, Україна зібрала потужну базу тренерів та професійних гравців, що дозволяє представляти країну на міжнародних турнірах на достойному рівні.

image

imageІнветарь для гри: М’ячі.

Діаметр – 40,0±0,5 мм. Вага - 24,0 ± 1,0 гр. Зовні всі м'ячі для сквошу однакові. Однак, залежно від швидкості м'яча (пружності), вони позначаються відповідною кольоровою точкою. екстраповільний – дві жовті крапки. Дуже повільний – жовта точка. Повільний – зелена чи біла крапка. Середній – червона точка. Швидкий – синя крапка.

 

 

Корт для гри.

Сама гра проходить на спеціальному корті.

Причому усі чотири стіни є ігровими.

Міжнародний розмір корту бувзатверджений у 1920-х роках: 9,75 м в довжину і 6,4 м в ширину. За фронтальної стіни проходить лінія верхнього ауту (out line) на висоті 4.5 м від підлоги, поєднана похилими лініями ауту по обох бічних стін з лінією ауту на задній стіні, прокресленого на висоті 2.1 м. На фронтальній стіні так само проведена лінія подачі на висоті 1.8 м і так званий тін) або нижній аут (еквівалент сітки) заввишки 43 см оточений бортиком заввишки (50 мм).

image

image

image Плюси сквошу.

imageimageПерш за все, саме ця гра допоможе вам розвинути швидкість реакції, яка є чудовим навиком у повсякденному житті. Гравець ні на секунду не зупиняється, він постійно рухається кортом та приймає спонтанні рішення. Також для цієї гри не потрібно бути професійним спортсменом, для неї підходять люди будьякого віку та фізичної підготовки. Перші позитивні результати в сквоші можна побачити вже після 10 занять, однак, задоволення ви отримаєте уже після першого з них. Також за допомогою такої гри можна суттєво схуднути. Оскільки вона дає значне кардіо навантаження. За годину такого заняття можна «спалити» близько 900-1500 калорій. Для того, аби суттєво скинути вагу, треба займатися 2-3 рази на тиждень, саме регулярність допоможе досягнути потрібного результату. Також сквош можна поєднувати й з заняттями іншого виду спорту.


image


image

image

image

pdf
Додано
30 квітня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку