9 клас Самостійна робота з теми "Українські землі в складі Російської імперії на початку ХХ ст"

Про матеріал
Презентація для 9 класу: Самостійна робота з теми "Українські землі в складі Російської імперії на початку ХХ ст". Робота виконана в вигляді презентації, включає види оцінювання відповідно до НМТ, може використовуватися для проведення уроків узагальнення та тематичного оцінювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

9 клас. Самостійна робота з теми: Наддніпрянська Україна в 1907 -14 рр.

Номер слайду 2

Назвіть людей зображених на фотографіях 1. 2. 3. 4.

Номер слайду 3

Які події зображені на фотографіях?1. 2. 3. 4.

Номер слайду 4

Розмістіть події в хронологічній послідовності: А. Створення Революційноі української партіїБ. Вибори в І Державну думу. В. Початок столипінської реформи. Г. Справа Бейліса

Номер слайду 5

Встановіть відповідність: А. «Синдикат»Б. «Концентрація виробництва»В. «Кооператив»Г. «Соціалізація»1. «Усуспільнення приватної власності»2. «Монополістичне об’єднання, характерною рисою якого є розподіл замовлень, закупівля сировини та реалізація готової продукції, його члени зберігають виробничу самостійність»3. «Добровільне об’єднання людей, які на пайових засадах займаються певним видом господарської діяльності»4. «Зростання кількості великих підприємств ізосередження на них значної частини засобів виробництва, робочої сили та продукції»

Номер слайду 6

Виправте історичні помилки в тексті ( 4 помилки)Початок ХХ ст. для українських земель був пов’язаний з економічною кризою 1900-1903 рр. Особливо від неї постраждали найбільш розвинені галузі: кам’яновугільна, нафтодобувна та металургійна. Криза виробництва посилила процеси концентрації та монополізації, найпоширенішою формою монополістичних об’єднань була картелі. Частину монополій контролював іноземний капітал. В основному американський, британський та французький. Найбільший відсоток(90 %) основного капіталу було в видобутку вугілля. Найбільш динамічно розвивалися південь і схід України.

Номер слайду 7

Охарактеризуйте реформу Столипіна дайте відповіді на поставлені запитання.1. Які причини проведення реформи, з якою метою вона проводилася?2. Назвіть та опишіть основні напрямки проведення реформи. 3. Назвіть наслідки столипінської реформи та дайте їй власну оцінку.

pptx
До підручника
Історія України 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
12 квітня
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку