Атмосфера, її склад та будова

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6 класі на тему "Атмосфера, її склад та будова".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день, дорогі друзі! Добрий день! На нас чекає гарний день. Бачу, ви - веселі і здорові До уроку всі готові?

Номер слайду 2

Емоційне налаштування «Екран настрою»

Номер слайду 3

Посміхніться одне одному, «зніміть» посмішку зі свого обличчя та «киньте» своєму сусідові. «Спіймайте» посмішку, «прикрасьте» нею своє обличчя. Тож починаємо працювати у гарному настрої. Будемо: уважні, розумні, організовані, кмітливі. Щоб урок пройшов цікаво, всі берімося до справи! Психологічне налаштування на урок. Вправа «Спіймай настрій»

Номер слайду 4

Я знаю. Все добре. Не знаю. Потрібна допомога. Знаю, але сумніваюся.

Номер слайду 5

Географічний крос Географія – це… для дихання людей, тварин, рослин. наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність; Глобус – це… Літосфера – це… модель Землі; тверда оболонка Землі, що охоплює земну кору й верхню частину мантії; Кисень потрібен …

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Куди 1 сту пиш всю ди маєш Хоч не ба чиш, а вжи ваєш. 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Куди ступиш – всюди маєш, Хоч не бачиш, а вживаєш.

Номер слайду 8

Тема уроку: Атмосфера, її склад та будова.

Номер слайду 9

ЗАВДАННЯ УРОКУ ВИВЧИТИ ЗМІСТ ПОНЯТТЯ “Атмосфера”; ОЗНАЙОМИТИСЬ ЗІ СКЛАДОМ АТМОСФЕРИ; ДОСЛІДИТИ БУДОВУ АТМОСФЕРИ; З’ЯСУВАТИ ЗНАЧЕННЯ АТМОСФЕРИ ДЛЯ ПЛАНЕТИ ЗЕМЛЯ.

Номер слайду 10

Дружно і плідно працювати. Девіз уроку Не просто слухати, а чути. Не просто відповідати, а міркувати Не просто дивитися, а бачити.

Номер слайду 11

повітряна (газова) оболонка Землі, що захищає нашу планету від перегріву сонячним промінням удень і від переохолодження вночі. Атмосфера верхня і найменш щільна з усіх складових географічної оболонки Землі. Атмосфера – це ЗУПИНКА №1

Номер слайду 12

ЗУПИНКА №2 СКЛАД АТМОСФЕРИ

Номер слайду 13

«Склад повітря» Повітря — це суміш газів (їх близько 20), основними серед них є: -азот — 78 % -кисень — 21 % -інші гази — менше 1 % ( вуглекислий газ, аргон, неон, гелій тощо) -сажа, водяна пара, пил.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Будова атмосфери ЗУПИНКА №3

Номер слайду 16

За характером зміни температури повітря з висотою та іншими властивостями атмосфера поділяється на кілька шарів, які називають сферами: тропосферу, стратосферу, вищі шари атмосфери (мезосфера, термосфера, екзосфера).

Номер слайду 17

Тропосфера. Від земної поверхні до висоти 8-18 км підіймається тропосфера Погода зароджується саме у прилеглому до Землі шарі повітря.

Номер слайду 18

Стратосфера. Вище знаходиться стратосфера (з латини “стратум”– шар). Вона тягнеться вище тропосфери до висоти 51-55 км. Лише інколи у стратосфері виникають перламутрові хмари – тонкі прозорі утворення з кришталиків криги.

Номер слайду 19

Мезосфера. Вище 55 км лежить мезосфера, яка простягається до 80 км. У ній температура падає до -90 °С. Складні фотохімічні процеси зумовлюють світіння атмосфери. На висоті від 100 до 1000 км утворюються полярні сяйва. Мезосферу і термосферу часто називають іоносферою.

Номер слайду 20

Екзосфера Верхні шари атмосфери (термосфера, екзосфера) поступово переходять у космічний простір. Повітря в них дедалі менше, воно є розрідженим. У таких шарах послаблюється земне тяжіння, майже не поширюється звук, втрачається здатність повітря перемішуватися.

Номер слайду 21

Яке ж значення атмосфери?

Номер слайду 22

Не дає земній поверхні сильно остигати вночі й перегріватися вдень Є киснем, щоб дихати Є ковдрою, яка захищає нас від сонячних шкідливих випромінювань, сильного охолодження, радіохвиль Слугує бронежилетом,бо захищає нас від метеоритів

Номер слайду 23

Гра «Вірно-невірно»

Номер слайду 24

Рефлексія «Світлофор настрою». Перейдіть дорогу, використавши перепустку у вигляді кольорових долоньок. Все було просто! Мені довелося докласти зусилля. Мені нічого не вдалося!

Номер слайду 25

Домашнє завдання Прочитати § 19, вивчити терміни і поняття. Скласти розповідь “Атмосфера без азоту”.

Номер слайду 26

Всім я вдячна за роботу, бо не пустили лінь-дрімоту. Сьогодні ви були старанні, усі кмітливі й бездоганні. Наш урок закінчено.

ppt
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
28 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку