Безпека твоєї оселі та основні причини виникнення пожеж

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Безпека твоєї оселі". Мета: ознайомити учнів з небезпеками, що можуть виникнути в оселі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Безпека твоєї оселі”7 клас

Номер слайду 2

Мета: Ознайомитися з безпекою власного дому. Розвивати уміння аналізувати причини пожеж. Виховувати серйозне ставлення до правил пожежної безпеки.

Номер слайду 3

Завдання. Пригадайте, що таке «трикутник вогню», назвіть причини виникнення горіння.2. Пригадайте основні причини виникнення пожеж.

Номер слайду 4

Три умови виникнення горіння1. Джерело запалювання (іскра, висока температура, відкритий вогонь)2. Горючі матеріали(дерево, папір тощо) 3. Наявність кисню, який міститься у повітрі Трикутник вогню. Символічний пожежний трикутник дає уявлення про два важливі чинники, які необхідні для запобігання і гасіння пожеж: Пожежа не розпочнеться, якщо буде відсутня одна із сторін трикутника;Пожежа згасне, якщо вилучити одну із сторін трикутника.

Номер слайду 5

Причини пожеж в побуті: - Дитячі пустощі.- Порушення в експлуатації або використання несправних електроприладів, електропроводки.- Незагашена сигарета.- Порушення в експлуатації опалювального обладнання.-   Неправильне поводження з хімічними препаратами.-   Порушення в поводженні з піротехнічними засобами. - Сушіння речей над газовою плитою.

Номер слайду 6

Причини виникнення пожеж

Номер слайду 7

НЕБЕЗПЕКА ВДОМАГорючі речовини. Газопроводи і газові прилади. Паливні гази. Пічне опалення

Номер слайду 8

По можливості, скорочувати терміни зберігання в домашніх умовах горючих, легкозаймистих, пожежонебезпечних і вибухо-небезпечних речовин; усі зазначені речовини рекомендується зберігати в шафах або шухлядах, які щільно зачиняються, у цьому разі вони становлять меншу небезпеку щодо пожеж. Щоденно людство користується нафтою і нафтопродуктами, природним та штучним газами. У побуті до пожежонебезпечн. Их (речовин, що мають підвищену пожежоздатність) належать препарати в аерозольній упаковці, багато які із засобів для виведення плям, полірування та склеювання, догляду за виробами зі шкіри, деякі рідинні засоби для чищення, боротьби з побутовими комахами й захисту рослин та частина мінеральних добрив.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Не можна зберігати в житловому приміщенні, на лоджіях чи балконах великі запаси речовин, балони з горючим газом

Номер слайду 11

Газові прилади і пристрої — плити, котли, водонагрівачі, регулятори тиску та інше обладнання, що використовується з метою задоволення своїх потреб у природному газі.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Пічне опалення. Під час використання пічного опалення не допускається:- залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;- користуватися печами, які мають тріщини;- розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором;- зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев'яній підлозі або горючій підставці;- сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;- застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини;- топити печі із відкритими дверцятами;- зберігати у приміщенні запас палива, що перевищує добову потребу;- доручати розпалювання печі та нагляд за нею дітям

Номер слайду 14

Для попередження пожеж у побуті необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки, регулярно перевіряти електричне та опалювальне обладнання З початку 2023 року у Київській області зафіксовано 1103 пожежі, з них побутових — 382. Основними причинами займань у побуті є необережне поводження з вогнем, теплові прояви електричного струму, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення та дитячі пустощі.

Номер слайду 15

Пам’ятай

Номер слайду 16

Будьте здорові!

pptx
Додано
6 грудня 2023
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку