Діагностична робота " Як я знаю Північну і південну Америку "

Про матеріал
Пропоную вашій увазі діагностичну роботу до теми " Південна і Північна Америка" з предмета "Я досліджую світ" для 4 класу. Автор підручника за яким я працюю - це Ірина Грущинська . Бажаю всім успіхів. Користуйтеся з задоволенням.
Перегляд файлу

Підсумкова діагностична робота

«Як я знаю Північну і Південну Америку»

  1. Північна Америка -  _____________  за розмірами територіїї материк.

Північну Америку від Південної відділяє рукотворний Панамський канал. Ці два материки становлять єдину частину світу – Америку. На заході Північну Америку від Євразії відокремлює _________________    _____________ .

 

  1. Форми поверхні Північної Америки _________________ . Майже ідеально плоскі рівнини в центральних областях материка чергуються з горбистими просторами.

 

  1. Річки Північної Америки належать до басейнів ______________ океанів : ___________________  , _____________________ ,  ___________________   ______________________  .

 

  1. У північній частині материка розташувалася система з   _____________ Великих озер : Верхнє , Мічаган , Гурон , Ері й Отнтаріо.

 

  1.  Загалом на території Північної америки розташувалося  _______ країни .

 

 

  1. Запиши кілька рослин і тварин , батьківщиною яких є Північна Америка .

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ .

 

  1. Південна Америка повністю лежить у Західній півкулі. На півночі її перетинає екватор . Тому більша частина материка розташована в Південній півкулі. За розмірами – це ___________    материк планети .

 

  1. За формою поверхні материк поділяється на дві нерівні частини. На заході – це вузька гірська смуга  ____________ .

На сході від Анд лежить найбільша у світі    ________________________  _________________ , що нагадує гігантське « блюдце» .

 

  1. Річкова мережа Південної Америки розвиненна дуже _____________  .

Більшисть річок тече до Атлантичного океану. Серед них - _____________ разом з її притоками - _________________ і __________________ повноводна річка світу .

 

  1. Найприкметнішим природним дивом Південної Америки є водоспад ______________  - найвищий у світі .

 

  1.  Вологі екваторіальні ліси Південної Америки належать до найбільших постачальників _______________  на суходолі Землі , їх називають «_________________» нашої планети .

 

 

  1.  Запиши кілька рослин і тварин , батьківщиною яких є Південна Америка ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ .

 

 

 

 

 

 

 

ДІАГНОСТИЧНА РОБОТА "Будова слова"

docx
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
1950
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку