Джерела інформації про природу

Про матеріал
Презентація до уроку "Джерела інформації про природу" інтегрованого курсу "Пізнаємо природу" авт. Т. Коршевнюк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джерела інформації про природу.

Номер слайду 2

Мета:• ознайомитися з різноманітними довідковими виданнями з природничих наук;• знаходити необхідну інформацію і використовувати її для виконання навчальних завдань.

Номер слайду 3

Як ти будеш діяти, якщо захочеш більше дізнатися про природнє тіло або явище?Дізнаватися про природу можна з книжок, інтернету, телепрограм і фільмів про природу. Сучасні наукові відкриття і знахідки минулого можна побачити в наукових музеях, на виставках. З природою певного регіону ознайомлюють краєзнавчі музеї. Важливу наукову інформацію про природу отримують завдяки дослідженням природи різними методами . 

Номер слайду 4

Тут представлені довідкові видання про природу, що містять впорядковану інформацію з різних галузей природничо-наукових знань:- Слово «Енциклопедія» запозичене з грецької мови, в перекладі означає «коло знань»- Для учнів видають спеціальні дитячі енциклопедіїСловники містять певні дані, розташовані в алфавітному порядку, з різних областей науки

Номер слайду 5

Довідники містять узагальнені, стислі впорядковані відомості з певних галузей науки. А́тлас — тематична, детально опрацьована збірка карт, ілюстрацій, таблиць.

Номер слайду 6

Як же працювати із довідковими джерелами?Перш ніж шукати інформацію в довідковому виданні, варто переглянути його ЗМІСТ;З’ясувати, які воно містить розділи чи теми;У якій послідовності розташовано матеріал. Так ти дізнаєшся, про що це видання, на якій сторінці знайти інформацію, що зацікавила. Якщо ж завітаєш на сайт про природу, то скористайся мапою сайту. Так ти зможеш швидше зорієнтуватися в інформації, що розміщена на ньому, і відшукати відповіді на різні запитання.

Номер слайду 7

https://wordwall.net/ru/resource/35380825/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%8 CІснують сучасні джерела інформації та класичні. Давайте зараз разом спробуємо поділити існуючі джерела знань на ці 2 групи) Які джерела інформації тобі доводилося використовувати?Які передачі чи мультфільми про природу вам подобається дивитися?

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Відвідай сайт за QR-кодом. Про що цей сайт?Яка інформація для тебе стала цікавою та корисною?

pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
3789
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку