ФАЙЛИ І ПАПКИ, ОПЕРАЦІЇ НАД НИМИ. ПРАКТИЧНА РОБОТА №1

Про матеріал
Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФАЙЛИ І ПАПКИ, ОПЕРАЦІЇ НАД НИМИ. ПРАКТИЧНА РОБОТА №1 Урок №7 Нова українська школа 2022 Підготувала: Тетяна Місьонг

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙ! Які операції над файлами та папками ви виконували? Як скопіювати файл з флешки на Робочий стіл?

Номер слайду 3

ОПЕРАЦІЇ НАД ПАПКАМИ, ФАЙЛАМИ, ЯРЛИКАМИ АЛГОРИТМ СТВОРЕННЯ ПАПКИ З ВИКОРИСТАННЯМ КОНТЕКСТНОГО МЕНЮ АЛГОРИТМ СТВОРЕННЯ ФАЙЛУ З ВИКОРИСТАННЯМ КОНТЕКСТНОГО МЕНЮ АЛГОРИТМ ВИДАЛЕННЯ ПАПКИ АБО ФАЙЛУ З ВИКОРИСТАННЯМ КОНТЕКСТНОГО МЕНЮ

Номер слайду 4

ВІКНО ПРОГРАМИ ПРОВІДНИК

Номер слайду 5

ВІКНО ПРОГРАМИ ПРОВІДНИК Розглянемо алгоритми здійснення операцій над файлами і папками з використанням елементів керування Провідника. Для цього потрібно на Стрічці вікна відкритої папки натиснути кнопку Створити та вибрати потрібний тип файлу, наприклад Точковий рисунок.

Номер слайду 6

ВІКНО ПРОГРАМИ ПРОВІДНИК Потім увести замість слів Новий Точковий рисунок (для інших типів файлів буде запропоновано інше ім’я) ім’я нового файлу та натиснути клавішу Enter.

Номер слайду 7

ВІКНО ПРОГРАМИ ПРОВІДНИК Створення ярликів здійснюється за таким алгоритмом: Відкрити у вікні Провідника папку, у якій буде створено ярлик. Виконати Створити  Ярлик. 3. Вибрати у вікні Створення ярлика кнопку Огляд.

Номер слайду 8

ВІКНО ПРОГРАМИ ПРОВІДНИК Вибрати у вікні Пошук файлів або папок об’єкт, на який буде посилатися ярлик і вибрати кнопку ОК. Вибрати у вікні Створення ярлика кнопку Далі. Увести їм я ярлика в поле Введіть ім'я ярлика. Або залишити запропоноване ім'я без змін. Вибрати кнопку Готово.

Номер слайду 9

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ТА ПЕРЕМІЩЕННЯ ОБ’ЄКТІВ Алгоритм перейменування файлів і папок Алгоритм переміщення файлів і папок у програмі Провідник

Номер слайду 10

ПОВТОРЮЄМО

Номер слайду 11

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 12

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Проаналізувати § 1.6, с. 43-47

ppt
Додано
30 березня 2023
Переглядів
599
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку