Галина Гулєвська- павлоградська дивосвітівка

Про матеріал
Матеріал для уроків з літератури рідного краю. Павлоградська письменниця Галина Гулєвська - авторка чотирьох збірок. Вірші патріотичної тематики передають щирі почуття любові до рідної землі, мови. Проза захоплює широтою світосприйняття.Належить до відомого Павлоградського письменницького Дому "Дивосвіт", друкується в альманасі "Павлоградські перехрестя". Як піснярка є учасником тріо "Ластівка".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гулєвська. Галина

Номер слайду 2

Галина Гулєвська Галина Іванівна Гулевська народилася 30 липня 1959 року в селіБогданівка, Павлоградського району Дніпропетровської області. В 1977 році вийшла заміж та переїхала до міста Павлоград. З дитинства вона хотіла стати артисткою і навіть написала власний вірш, але в доросле життя повʼязало її з юриспруденцією. Попрацювавши майже двадцять років офіцером, вона в 2014 році почала писати надзвичайні вірші. Її творами захоплюються і діти, і доросліГалина Гулєвська казала, що поезія до неї прийшла з небес, як ліки для душі. Вона має два хобі: читати і співати. Вона має чудовий голос. Зараз Галина співає в тріо «Ластівка», пише мелодії на власні вірші і сама їх виконує

Номер слайду 3

«Душі згорьованої ліра» 2016р. ПАВЛОГРАДДля когось назва «Павлоград»На мапі цяточка маленька. Для мене - рідне місто-сад,Жили мої тут батько й ненька. Близьке до болю ти мені,Хай хтось про інше місто мріє... Хто не бував на чужиніМене навряд чи зрозуміє.

Номер слайду 4

КАЛИНОНЬКА(колискова)Вітерець калиноньку колисав,Колискову пісеньку їй співав... Під віконцем спить калинонька,Засинай, моя дитинонька. Баю-баю, моя донечко,Засинай, маленьке сонечко. А на небі зіроньки мерехтять,Світлячки на світло до них летять,Ніжно грають коники у траві,На маленьких скрипочках в мураві. Баю-баю, моя донечко,Засинай, маленьке сонечко. Хай насняться лагідні, добрі сни,Про чарівні проліски весняні. Ніжно гйдаю колисоньку,Засинай, моя Алісонько. Баю-баю, моя донечко,Засинай, маленьке сонечко.«Калейдоскоп чарівних снів» 2017р.

Номер слайду 5

«Життя нестримного безмежність» 2019р. СЕРЦЕ МОЄ – УКРАЇНАСерце моє - Україна: Київ, Карпати, Донбас. Вільна, квітуча країна. Рідна для кожного з нас. Приспів:Єдина моя, єдина,Моя чарівна країна,Вишневі мої садиІ верби біля води. Україно моя, краща в світі земля,Дивоцвіту розмай, мійкалиновий край,Волошкові поля та зелені гаї, І пісні соловʼя на ранковій зорі.

Номер слайду 6

«Політ поза простором» 2020р. Я СНІГУРОНЬКА«Найцікавіші дива відбуваються з дітьми і дорослими напередодні Нового року. Недаремно говорять - загадуйте, бажайте, щиро просіть у Всесвіту, і все обовʼязково здійсниться».

Номер слайду 7

Участь тріо"Ластівка" у громадському житті міста30 років Незалежності України

Номер слайду 8

День міста. Чайна локація на міський Різдвяний фестиваль. Масляна. Терцентр. Інститут lll покоління. День Козацтва.

Номер слайду 9

Гран-прі у дистанційному Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Київ - Торонто 28.02. 2023р.

Номер слайду 10

І місце у дистанційному Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Стамбул - Торонто 30.04. 2023р.

Номер слайду 11

І місце у дистанційному Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Париж - Торонто 31.01. 2023р.

Номер слайду 12

Нагороди Галини Гулєвської

Номер слайду 13

28 червня 2023р. піснярки здобували Гран-прі премію в Міжнародному багатожанровому двотуровому фестивалі-конкурсі мистецтв , на якому представили композицію «Хай буде мир» (автор Галина Гулєвська)

Номер слайду 14

Дбаємо про рідне слово:«Бо слово - щит, і слово - гострий меч,Що ворогів безжалісно долає,Хоча голів і не стинає з плеч. Журбу і радість в слові виливаєм: Як заговорим, наче заспіваєм. Співає-розмовляє Україна, А мова її - пісня соловʼїна. Дзвенять пісні у всіх кутках країни. Любові до своєї Батьківщини» Г. Гулєвська "Думи про слово"

pptx
До підручника
Українська література 9 клас (Коваленко Л.Т., Бернадська Н.І.)
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку