Гра "Кого я зустріну в ГАЛАКТИЦІ?"

Про матеріал
Гра для розвитку музично-ритмічного слуху. Доречною бути при вивченні на уроці музичних розмірів.
Перегляд файлу

image


image

 

imageЯкщо ми почнемо з аркуша ритмічних фігур, що відповідає тактовому розміру 2/4, ви побачите, що він складається з 9 зображень (літаюча тарілка, космічний корабель, астронавт, планети, марсіани), кожне з яких має різний ритм.

Праворуч від кожної картки є три квадрати, пронумеровані від 1 до 3. 

Другий і третій аркуші такі ж, як і перший, за винятком того, що вони відповідають тактовим розмірам 3/4 і 4/4. 

І четвертий аркуш – це той, на якому потрібно вирізати  27 квадратів.

 

Кожна дитина матиме свій аркуш, прикріплений до папки, 27 підготовлених зображень і дев’ять затискачів або прищепок (можна по одному комплекту зображень - 9 картинок і 3 затискачі, якщо грати не за усіма картинками одночасно). 

Гра починається з аркуша 2/4. Дитина буде відповідати за відбивання ритмів інструментом (хоча я рекомендую, щоб перший раз це робив вчитель). Дитина, яка буде вибивати ритм, розмістить 3 потрібні зображення на своєму аркуші так, щоб решта класу їх не побачила.  

 Всім учасникам гри доведеться бути дуже уважними і обережними, тому що ви будете повторювати ритм, відповідний кожному зображенню, лише один раз.

image       Дитина, яка керує інструментом, грає свій ритм під номером 1. Його однокласники поміщають зображення, яке відповідає першому почутому ритму, у правий квадрант (з номером 1), який закріплюють затискачем. Коли ви побачите, що ваші товариші вже поставили ритм номер 1, ви можете перейти до ритму номер 2, дотримуючись тієї ж процедури, що й вище. І нарешті третій.  

       Учасник, який правильно влучив у три ритми, буде тим, хто переймає гру від дитини, яка грає на інструменті. Якщо дітей з правильною відповіддю буде більше (а вони будуть), вони йдуть по черзі.


image

image

image


image


image

pdf
Додав(-ла)
Палій Олена
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку