Хіміко-біологічна гра "Що? Де? Коли?

Про матеріал
Презентація містить цікаві питання на хіміко-біологічну тематику. Гра буде пізнавальною для старшокласників та учнів середньої школи. Матеріал можуть використати для роботи вчителі хімії і біології
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що? Де? Коли? Біологія + Хімія

Номер слайду 2

Правила гри Уважно прочитати запитання. Виділяється певний час на роздуми. Якшо команда знає правильну відповідь, капітан піднімає руку. Правильну відповідь повинні знати ВСІ члени команди.

Номер слайду 3

Правила гри Не можна давати відповідь раніше, ніж почнеться відлік часу. Не можна починати обговорювання поки не почався відлік часу. Якщо команда учнів відповіла неправильно, то бал зараховується вчителю.

Номер слайду 4

9 11 12 2 10 4 8 6 5 3 7 1

Номер слайду 5

Питання №6 Увага! Питання! В Англії ця квітка оспівана поетами в казках: вона служить колискою для малюток фей і ніжних ельфів. Її батьківщина- Персія, звідти вона перекочувала до Туреччини, а з Туреччини до Європи. В Амстердамі за три цибулинки були куплені два кам’яних будинки. Що це за квітка?

Номер слайду 6

Тюльпан

Номер слайду 7

9 11 12 2 10 4 8 5 3 7 1

Номер слайду 8

Питання № 11 Увага! Питання! Розповідають, що один закоханий студент-хімік вирішив подарувати своїй коханій обручку, зроблену зі своєї власної крові. Періодично випускаючи кров, юнак одержував сполуку, з якої хімічним шляхом виділяв метал. Бідолаха загинув від малокрів’я, так і не зробивши обручки. Про який елемент і метал, що він утворює, іде мова?

Номер слайду 9

Елемент-Ферум Метал-Залізо

Номер слайду 10

9 12 2 10 4 8 5 3 7 1

Номер слайду 11

Питання № 4 Увага! Питання! У південноамериканських індіанців є легенда, яка розповідає про дівчину з довгими косами. Щоб урятувати своє плем’я від голоду, вона перетворилася на рослину. А на яку саме?

Номер слайду 12

Кукурудза

Номер слайду 13

9 12 2 10 8 5 3 7 1

Номер слайду 14

Питання № 10 Увага ! Питання Коли цей метал був вперше отриманий у чистому вигляді, він цінувався дорожче золота. Царська сім’я отримала в подарунок набір столових приладів, виготовлених з цієї речовини. Традиція виготовлення столових приладів з цього металу збереглася і донині.Зараз вони дешеві і свідчать про брак грошей, а не про багатство. Про який метал йде мова?

Номер слайду 15

Алюміній

Номер слайду 16

9 12 2 8 5 3 7 1

Номер слайду 17

Питання № 1 Увага! Питання ! У книзі 19 ст. «Про українські народні страви» це названо народним українським десертом. І досі цей «десерт» приносить стабільний прибуток багатьом пенсіонерам. Про що йдеться?

Номер слайду 18

Соняшникове насіння

Номер слайду 19

9 12 2 8 5 3 7

Номер слайду 20

Питання №5 Увага! Питання Роберт Вуд, відомий американський фізик і аматор, ішов з лабораторії додому на обід. Дорога простягалася через негритянський квартал. Була зимова відлига й величезна калюжа розлилася по бруківці. Проходячи повз неї, Вуд закашляв і плюнув в калюжу непомітно кинувши в тому ж напрямку шматок речовини величиною з волоський горіх. Прогримів вибух, полетіли іскри, вода в калюжі зайнялася полум’ям. Пролунали крики, молитви і один голос пробасив: “Рятуйся, хто може. Ця людина плюнула вогнем.” Яку речовину кинув Вуд у калюжу?

Номер слайду 21

Натрій

Номер слайду 22

9 12 2 8 3 7

Номер слайду 23

Питання №7 Увага! Питання! Чому білі ведмеді не полюють на пінгвінів?

Номер слайду 24

Вони не зустрічаються Пінгвіни живуть на південному полюсі в Антарктиді, а білі ведмеді на північному в Арктиці

Номер слайду 25

9 12 2 8 3 7

Номер слайду 26

Питання № 3 Увага! Питання! «Чорна скринька» Цю речовину фінікійці навчились варити з козячого жиру і деревного попелу. Про його цінність як очищувального засобу висловлювався Гален. Воно буває тверде і рідке, до його складу можуть входити різні речовини , що надають йому додаткових властивостей. Що в «чорній скриньці»?

Номер слайду 27

9 12 2 8 7

Номер слайду 28

Увага ! Питання

Номер слайду 29

9 12 2 8 7

Номер слайду 30

Питання № 2 Увага! Питання Тварині видалили відділ головного мозку, у результаті чого вона стала спотикатися, високо піднімати лапи, падати, під час стояння колихалася, широко розставивши кінцівки. Який відділ головного мозку їй видалили?

Номер слайду 31

Мозочок

Номер слайду 32

9 12 8 7

Номер слайду 33

Питання № 8 Увага! Питання Понад 100 років тому шотландський інженер С. Броут проєктував міст через бурхливу річку Твід. Перед ним стояло важке завдання, оскільки будувати звичайний міст в таких умовах було майже неможливо. Раптом він побачив перед собою модель майбутнього підвісного моста й одразу ж кинувся додому робити обчислення та креслення. Що ж він побачив?

Номер слайду 34

Павутину, павука

Номер слайду 35

9 12 8

Номер слайду 36

Питання №12 “Чорна скринька”. Багато хто пам’ятає незвичайну історію родини Ликових, яка за релігійними мотивами відділилася від людського суспільства в глибоку тайгу і прожила там із 1963 по 1980 рік. І ось-зустріч з людьми! Багато різних досягнень увійшло в людське життя за ці довгі десятиріччя . Усе дуже вразило їх: і електрика, і літаки, і радіоприймачі. Але була звичайна непримітна річ, яка вразила їх найбільше. “Ти, диви, що придумали-скло, а не б’ється! “ В чорній скриньці річ, яка найбільше вразила відлюдників. Що знаходиться в чорній скриньці?

Номер слайду 37

9 12

Номер слайду 38

Питання №9 Увага! Питання! У людини є 32 зуби, а у синички?

Номер слайду 39

Жодного

Номер слайду 40

Вітаємо переможців!

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
Додано
4 травня
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку