Інфляція, як макроекономічне явище

Про матеріал
Матеріал призначений для ознайомлення учнів з терміном «інфляція», розібратися в причинах інфляції, навчитися вимірювати рівень інфляції, розвивати логічне та абстрактне мислення, показати зв’язок економічних знань з життям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНФЛЯЦІЯ Жодна ринкова країна не може визнати, що в неї немає інфляції.

Номер слайду 2

Мета уроку: 1. отримати знання по темі «Інфляція»; 2. розвивати пізнавальні інтереси в учнів, критичний спосіб мислення,продовжувати формувати вміння працювати з різними джерелами знань, порівнювати, узагальнювати, робити висновки; 3. виховувати творчу активність,вміння працювати в команді, самостійність у формуванні нових знань,сприяти професійній орієнтації учнів;

Номер слайду 3

Інфляція - являє собою стійку тенденцію зростання загального рівня цін.

Номер слайду 4

Під час інфляції має місце: Знецінювання грошей по відношенню до золота. Знецінювання грошей по відношенню до товару. Знецінювання грошей по відношенню до іноземної валюти.

Номер слайду 5

Помірна Гіперінфляція Галопуюча ВИДИ ІНФЛЯЦІЇ за темпами зростання

Номер слайду 6

Види інфляції за темпами: - повзуча - зростання цін - до 5% на рік; - помірну - зростання цінв межах 5-10% на рік - галопуюча інфляція, коли зростання цін до 100% на рік. - гіперінфляція, що характеризується надзвичайно високими темпами зростання цін більш як 100% на рік

Номер слайду 7

Рівень інфляції Рівень інфляції показує, як змінилися ціни в економіці, і вимірюється за допомогою індексів цін (індексу споживчих цін, дефлятора ВВП тощо) як різниця між значенням цього індексу за певний період (у відсотках) та 100 %: = Iцін –100 % *100%. Гиззатуллина Елена Илдусовна

Номер слайду 8

Темп інфляції: Темп інфляції показує, як змінилася сама інфляція за певний період (прискорилась чи сповільнилась), і визначається за формулою:

Номер слайду 9

Зовнішні Внутрішні Причини інфляції:

Номер слайду 10

Наслідки інфляції - знецінення грошових заощаджень населення; - зниження реальних доходів населення; - породжуються інфляційний податок населення; - знижується реальна процентна ставка; - знижується мотивація до праці.

Номер слайду 11

Крах фінансової системи Ріст Соціальної Напруги Руйнування благоустрою Наслідки гіперінфляції

Номер слайду 12

ПЕРЕВІРИМО ЗНАННЯ: 1. Інфляція при якій ціни піднімаються в сотні разів називається гіперінфляція (+) 2. Підвищення заробітної плати без підвищення продуктивності праці спричиняє інфляцію попиту. (+) 3. При інфляції підвищуються реальні доходи населення . (-) 4. Помірна інфляція – ціни зростають на 100% . (-) 5. Інфляція існує окремо від безробіття. (-) 6. Джон Мейнард Кейнс - основоположник теорії "інфляції попиту". (+)

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

ppt
Додав(-ла)
Бут Світлана
До підручника
Економіка (профільний рівень) 10 клас (Крупська Л.П., Тимченко І.Є., Чорна Т.І.)
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
496
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку