Інструкція з використання симуляцій Phet для проведення лабораторних робіт з теми "Електричний струм" у 8 класі

Про матеріал
Проведення лабораторних робіт в умовах дистанційного навчання стало можливим завдяки віртуальним лабораторіям та інтернет симуляцій. Головне - надати правильну інструкцію.
Перегляд файлу

Інструкція щодо користування симуляцією для проведення досліджень та виконання лабораторних робіт

(https://phet.colorado.edu)

Тема: Складання електричних кіль та їх дослідження.

Необхідне обладнання: комп’ютер, ноутбук, планшет або мобільний телефон, підключення до інтернету (у випадку першого разу виконання лабораторної роботи за допомогою симуляції)

Прилади і матеріали: джерело струму, резистор, амперметр, вольтметр, лампа розжарення, ключ, зєднувальні провідники.

C:\Users\Антонина\Pictures\Screenshots\Снимок экрана (141).pngХід роботи:

  1. Відкрийте віртуальну лабораторію з електрики за посиланням  https://phet.colorado.edu/uk/simulation/circuit-construction-kit-dc-virtual-lab  .

C:\Users\Антонина\Pictures\Screenshots\Знімок екрана (173).pngЗавантажте програму, натиснувши кнопку «Завантажити». (У випадку завантаження в подальшому доступ до інтернету не потрібен) .

  1. Запустіть програму, натиснувши на стрілку в середині екрана. (мал.1)
  2. Щоб скласти віртуальне електричне коло на лівій бічній панелі обираємо елементи електричного кола, натискаємо лівою кнопкою миші та переносимо їх в центральну частину екрана.(мал.2)
  3. C:\Users\Антонина\Pictures\Screenshots\Снимок экрана (142).png(Для зміни стандартних налаштувань елементів електричного кола наведіть курсив на обраний елемент, натисніть лівою кнопкою миші і змініть налаштування за допомогою умовного повзунка, що з’явився знизу.(мал.3)
  4. Замикніть коло, натиснувши  на ключ у зібраній схемі, та проведіть виміри за допомогою вимірювальних приладів, які розташовані на правій стороні екрана.(мал.2 червона стрілка)
docx
До підручника
Фізика 8 клас (Головко М.В., Непорожня Л.В.)
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
1466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку