Казка "Берізка" з навчально-виховним змістом.

Про матеріал
Казка "Берізка" допомає зрозуміти дітям цінність природи і всього що нас оточує, формує у дітей відповідальність за свої вчинки.
Перегляд файлу

Берізка

C:\Users\user\Desktop\читання\hello_html_m4cc9b13d.png

Жила собі на світі берізка. І не погано жила. Ніяка погода їй не була страшна, бо захищали її від дужих вітрів, великі багатоповерхові будинки. У сонячні дні біля її ніг збиралась і дітвора і дорослі, для веселих ігор і смачного пікніку.

Вона мала чимало друзів.

C:\Users\user\Desktop\читання\дятел.png

Старий приятель дятел, завжди рятував від набридливих шкідників, що точили кору і противної гусені, що так і норовила об ‘їсти її листя.  Весела тітка білка розказувала щоденні новини і найсвіжіші плітки, зграї птахів розвеселяли то своїм співом, то сварками.

C:\Users\user\Desktop\читання\squirrel008-1.gif

Минали дні за днями. Час  ішов і змінювалося все довкола. Рік за роком, стали приходити все не вихованіші люди до берізки. Вони залишали сміття на галявині, галасували і нищили гілля.

Першим не витримав знущань дятел. Шумні петарди, голосні крики і сміття, яким хотіли поцілити у нього люди, прогнали дятла від берізки назавжди.

Засумувала білокора красуня, тяжко захворів її стовбур. Одна розрада – білка. Та й сусідка змушена була шукати іншого прихистку. Нахабні хлопчиська видирались на стовбур, щоб упіймати рудохвосту, а іноді приманювали різними частування, які залишали білочці. Білка їла, а потім страждала, вона ж не знала , що чіпси та сухарики це справжня отрута. Вона не довго терпіла і перебралася жити у більш спокійний район.

Невдовзі і зграї птахів стали рідкісними гостями у нашої красуні. Та красунею її вже  було важко назвати. Стовбур обдертий і погризений, гілля пошматоване і давно вже на ньому не видно листків. Засохла берізка від хвороб і печалі. Вона і досі сумно стоїть і чекає, коли ж люди порозумнішають.

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Литвинець Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Литвинець Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
3178
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку