Констект інтегрованого заняття

Про матеріал
Мета інтегрованого заняття з морально-естичного виховання: вчити бути чесними, добрими та хоробрими; дати дітям зрозуміти, що не потрібно перебільшувати небезпеку, а реально розцінювати ситуацію і реагувати відповідно їй; пояснити вираз - "У страху очі великі"; розвивати почуття відповідальності за свої слова та дії; виховувати товариські стосунки у групі, бажання прийти на допомогу іншому.
Перегляд файлу

Піщанський заклад дошкільної освіти (дитячий садок) Красноградської міської  ради Харківської області

 

 

 

 

 

 

 

 

« Чи варто бути хоробрим»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конспект інтегрованого заняття

 Вихователь:

             Семенюк Олена Миколаївна

 

 

 

с.Піщанка 2021р.

 

«Чи варто бути хоробрим»

Мета : вчити бути чесними, добрими та хоробрими; дати  дітям зрозуміти, що не потрібно перебільшувати небезпеку, а реально розцінювати ситуацію і реагувати відповідно їй; пояснити вираз - "У страху очі великі"; розвивати почуття відповідальності за свої слова та дії; виховувати товариські стосунки у групі, бажання прийти на допомогу іншому.

Матеріал: мультфільм « Пан Коцький», «Скринька хоробрості», картки із героєм казки «Котигорошко», ілюстрації українських народних казок «Гуси лебеді», «Івасик Телесик», «Котигорошко».

Хід заняття

  1. Комунікативна діяльність.
  • Що таке «хоробрість»?
  • Як «хоробрість» може проявлятись?
  • Ви знаєте хоробрих людей? Хто вони?
  • Як ви гадаєте, чи   варто бути хоробрим?

Мотивація.

  • Сьогодні тема нашого заняття «Чи варто бути хоробрим», ми поговоримо про хоробрість, де і як вона проявляться. І кожен з вас подумає і вирішить для себе, чи варто ж бути хоробрим.
  1. Пізнавальна  діяльність .

Розглядання ілюстрацій до українських народних казок ««Гуси лебеді», «Івасик Телесик», «Котигорошко».

  • Давайте пригадаємо головних героїв цих казок, що з ними трапилось і як вони вчинили. Чи проявили вони себе хоробро? А давайте уявімо, що вони не проявили себе хоробро, що вони піддалися страху. Які б наслідки це мало? Як би скінчились ці казки?

Навіть якщо хтось припустився помилки, не треба журиться, всі можуть помилятись. Але потрібно спокійно обдумати як вирішити ситуацію, бути чесним та хоробрим.

  1. Перегляд мультфільму «Пан Коцький». Обговорення змісту.
  • Про кого ця казка? Кого злякались звірі? Чи Пан Коцький насправді був такий страшний і виявляв загрозу для інших? Чому саме зайчик запрошував на обід кота?
  • Як ви розумієте вислів : «У страху очі великі»? Це означає, що коли страшно, здається, що подолати, перемогти страх не можливо, але якщо подумати, проявити сміливість і рішучість, то виявляється можливо. Страх здається страшним, він лякає і тому говорять, що його очі великі (великі, значить, дуже великі), це тому, що страх лякає так. Але якщо намагатися не боятися, то не так вже й великі (нічого вони не великі, це тільки так говориться).
  1. Фізкультхвилинка

Я виросту великим, ось таким !(діти тягнуться до гори)

Я виросту сміливим, ось таким !( руки на поясі, спина рівна)

Я виросту швидким, ось таким ! ( біг на місці)

Я виросту стрибучим, ось таким !( стрибки на місці)

Я виросту прудким , ось таким !(присідання)

Ми виростем дружніми, ось такими! ( діти обіймають один одного)

 

  1. Дидактична гра « Хто стає хоробрим?»

 Вихователь пропонує назвати інші риси людини, яка стає хороброю. Наприклад : « Хороброю людиною можна стати, якщо ти чесна людина.» (смілива, добра, відважна, терпляча, чемна, працелюбна, спокійна, дружелюбна , товариська, відверта, щира та інше)

  1. Вправа «Скринька хоробрості»

Вихователь пропонує дітям роздивитись «Скриньку доброти», і обрати з неї одну картку.

  • Діти , подивіться на цю скриньку. Вона не звична , тому що у ній схована людська якість – хоробрість! Я пропоную кожному з Вас подумати і вирішити для себе, чи хочете Ви бути хоробрим? Взяти  одну картку із скриньки, що буде символізувати , що у Вашій душі оселяться доброта, чесність та хоробрість.

На згадку про заняття діти отримують картку з Котигорошком.

docx
Додано
28 жовтня 2021
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку