Л/р № 5. Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників

Про матеріал
Матеріал буде корисним при проведенні онлайн лабораторної роботи № 5. : "Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників" з фізики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Л/р № 5. Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників. Матеріал міститься на ст.177

Номер слайду 2

Тема: Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників. Мета: експериментально перевірити, що сила струму в нерозгалуженій частині коладорівнює сумі сил струмів у відгалуженнях; довести, що загальний опір провід­ників, з’єднаних паралельно, менший за опір кожного з них. Обладнання: джерело струму, вольтметр, амперметр, ключ, дві електричні лампи напідставках, з’єднувальні проводи.

Номер слайду 3

Необхідне обладнання

Номер слайду 4

Закони для перевіркиабо

Номер слайду 5

Підготовка до експерименту. Суворо дотримуйтесь інструкції з безпеки (див. форзац).1. Перш ніж виконувати роботу, переконайтеся, що ви знаєте вимоги безпеки під час роботи з електричними колами.2. Накресліть схему електричного кола, що складається з джерела струму, двох ламп і ключа, з’єднаних провідників.3. Складіть і запишіть план проведення експерименту. Якщо вагаєтеся, то скористайтеся планом, наведеним нижче.

Номер слайду 6

Експеримент

Номер слайду 7

Дослід 1. (схема)

Номер слайду 8

Суворо дотримуйтесь інструкції з безпеки (див. форзац). Результати вимірювань відразу заносьте до таблиці.1. Зберіть електричне коло за накресленою вами схемою.2. Виміряйте напругу U на лампах.

Номер слайду 9

Дослід 1. (для зняття даних)

Номер слайду 10

Дослід 2. (схема)

Номер слайду 11

1. Зберіть електричне коло за накресленою вами схемою.2. Виміряйте силу струму I, що проходить у нерозгалуженій частині кола, потім силу струму I1, який тече в лампі 1, та силу струму I2, який тече в лампі 2.

Номер слайду 12

Дослід 1. Дослід 2. (для зняття даних)

Номер слайду 13

Опрацювання результатів експерименту. Використовуючи результати вимірювань, обчисліть опір спіралі лампи 1 (R1) і лампи 2 (R2), а також опір ділянки кола, що міститьобидві лампи (R). Результати обчислень занесіть до таблиці.

Номер слайду 14

Аналіз експерименту та його результатів. Проаналізувавши експеримент і його результати, зробіть висновок, у якому зазначте:1) які співвідношення для паралельно з’єднаних провідників ви перевіряли та які результати отримали;2) які чинники могли вплинути на точність отриманих результатів.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
1145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку