Майстер-клас "Готуємо вітамінне смузі"

Про матеріал
У нашій школі День здоров'я. Вчитель у ролі шеф-кухаря разом із дітьми готує фруктове смузі. Головною метою заходу є допомогти усвідомити учням, що здоров'я -- великий, безцінний дар. І щоб його мати, треба змалку про нього дбати, вживати корисну їжу, дотримуватися здорового способу життя, правил особистої гігієни. Діти дізналися, що треба вживати більше овочів і фруктів, щоб зростати здоровими і перестати хворіти.
Перегляд файлу

                 Майстер-клас «Готуємо вітамінне смузі»

Мета: підкреслити важливість здоров’я для людини, привчати дітей до здорового харчування, навчити готувати фруктове смузі, виховувати бажання дотримуватися здорового способу життя, правил гігієни.

Обладнання: мішечок із фруктами і овочами, інгредієнти для смузі, блендер, посуд ,шапочки на голову.

Дівчинка- вітамінка читає вірш

 Н. Гуркіна «Щоб здоров’я добре мати»

Щоб здоров’я добре мати

Слід про нього змалку дбати.

Кожний ранок обливатись.

І зарядкою займатись.

У дворі щодня гуляти,

Повноцінно їсти й спати.

Добре мити всі продукти,

Досхочу вживати фрукти.

Їсти каші, молоко, сметану

І тоді здоровим станеш.

Будете це все робити -

Перестанете хворіти.

Вчитель у ролі шеф-кухаря

 -- Діти,сьогодні у нашій школі День здоров'я і ви бачите, що я  у незвичному одязі. Ми будемо готувати щось дуже смачненьке і корисне для нашого здоров’я, а що дізнаєтесь згодом. Давайте спочатку пограємо у гру  «Мішечок вітамінів».

Перед дітьми мішечок з овочами і фруктами. Вони на дотик повинні відгадати , що у мішку (яблуко, морква, груша, часник та інше)

 

 

 

 

 

 

Шеф-кухар

--Із відгаданого вибираємо фрукти. Саме з них ми будемо готувати смачне смузі. Діти, а ви знаєте, що таке смузі? ( відповіді дітей)

Смузі ( з англійської мови – однорідний, м’який) –густий напій, коктейль,приготований збиванням в блендері до стану пюре з  свіжих фруктів, овочів, ягід.

Але перед тим, як приступити до приготування цього напою, потрібно помити руки, фрукти, одягнути на голову шапочку, або хустину.

Починаємо процес приготування.У посудину блендера кладемо шматочки яблук, груш, банана, мандаринок, додаємо виноградного соку, смородинового варення, йогурт і перетворимо все це у пюре. Експериментуємо з інгредієнтами і придумуємо нові рецепти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дівчинка-вітамінка

Дякуємо вам, шеф-кухарю, за майстер-клас. Процес приготування видався дуже цікавим для нас. А ще більш смачним та корисним  був власноруч приготовлений напій. Такий «апетитний» захід приніс  нам море задоволення. Ми тепер знаємо, що у цьому напої міститься ціла комора вітамінів, які потрібні нашому організму.

Шеф-кухар        Смачного! Ростіть здорові і щасливі на радість батькам і Україні.

 

docx
Додано
4 квітня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку