Міні-проект Утилізація побутових відходів

Про матеріал
Відходи - це об'єкти, які вже були у вжитку і втратили свої споживчі якості. Виходячи з можливості подальшого їх використання Утилізація (лат., корисний) - використання чогось для переробки; доцільне застосування відходів, лишків у господарстві. Рециклінг – це процес переробки відходів у матеріал, який можна використовувати повторно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міні-проект Утилізація побутових відходів

Номер слайду 2

Відходи - це об'єкти, які вже були у вжитку і втратили свої споживчі якості. Виходячи з можливості подальшого їх використання. Утилізація (лат., корисний) - використання чогось для переробки; доцільне застосування відходів, лишків у господарстві. Рециклінг – це процес переробки відходів у матеріал, який можна використовувати повторно.

Номер слайду 3

В даний час існують 3 основних способи утилізації: Спалювання Поховання на інженерних об’єктах – полігонах. Переробка та повторне використання у виробництві.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Макет двух объектов с таблицей{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}Предмет. Группа АГруппа БПредмет 18295 Предмет 27688 Предмет 38490 Первый пункт списка. Второй пункт списка. Третий пункт списка

Номер слайду 6

Папір, органічні відходи, натуральна шкіра й тканина переробляються нескладно й швидко розкладаються самостійно, а пластик, метали, синтетичні матеріали, з яких виготовлена маса предметів, що оточують людину, практично не піддаються гниттю, не розкладаються й вимагають певних витрат на переробку

Номер слайду 7

Добавить заголовок слайда — 2

Номер слайду 8

Україна посідає перше місце у світі за кількістю сміття на душу населення, – повідомив 12 квітня під час прес-конференції у Львові на тему «Екологічна криза, як загроза національній безпеці України. Результати соціологічних досліджень» голова Народної екологічної партії України Андрій Свинаренко.

Номер слайду 9

Звичне для нас сміття опісля перероблювання перетворюється на ряд корисних речей До прикладу: - з макулатури виготовляють звичайний та туалетний папір, а також деякі види тканин; - пластик перетворюють у спеціальні гранули, що згодом застосовуються у вигляді основної сировини для виробництва нових пляшок та інших речей; - гумові покришки слугують матеріалом для виготовлення килимів для підлоги, підошви для взуття, покриття спортивних майданчиків тощо; - з батарейок отримують марганець, цинк, нікель та вуглецеві сполуки.

Номер слайду 10

ШАНС НА МАЙБУТНЄ Аби вийти з екологічної катастрофи, Україні потрібні інвестори. Необхідно закрити існуючі сміттєзвалища, які забруднюють атмосферу, підземні води, ґрунти та одночасно побудувати сміттєпереробні заводи, сміттєсортувальні лінії, побудувати полігони, які відповідатимуть екологічним стандартам та прийматимуть сміття, яке не підлягатиме переробці. Необхідно обмежити обіг одноразових пластикових товарів – зокрема, пакетів та пластикових пляшок, що зменшить їх кількість та стимулюватиме збільшення кількості більш екологічних товарів. А за 1-2 роки при наявності інвестора в Україні можливо збудувати сміттєпереробні заводи та сміттєсортувальні лінії. ЗРОБИМО УКРАЇНУ ЧИСТОЮ РАЗОМ!

pptx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
6650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку