Мова і види кіномистецтва

Про матеріал
Додатковий матеріал з предмету "Мистецтво" для учнів 9 класу за темою " Мова і види кіномистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мова і види кіномистецтва

Номер слайду 2

Кінематограф – один із наймолодших видів мистецтва, який виник на зламі ХІХ-ХХ ст. Завдяки загальнодоступності і наочності він став найпопулярнішим у всьому світі.

Номер слайду 3

Кінематограф включає в себе кіномистецтво та його твори, а також кіноіндустію. Кіноіндустрія – галузь економіки, що виробляє кінофільми, спецефекти для кінофільмів, мультиплікацію.

Номер слайду 4

Умовно виокремлюють основні види кіно:анімаційнедокументальнехудожнєнауково-популярне

Номер слайду 5

Науково- популярні фільми присвячують дослідженням, фактам, гіпотезам у різних галузях знань - історії, медицини, космосу – з метою їх поширення

Номер слайду 6

Сучасні документальні фільми включають в себе хроніку (репортаж з місця подій) і публіцистику, яка висвітлює актуальні суспільно політичні питання. Темою частіше стають цікаві явища або життя знаменитостей. Фільм «Подвійна порція» (США 2004)Сюжет фільму розповідає про шкідливість фаст-фуду

Номер слайду 7

За тривалістю фільми поділяють на повнометражні та короткометражні (15-20 хв), іще їх називають «кіномініатюрою»

Номер слайду 8

Але є іще і самостійна група фільмів, це рекламні фільми та відеокліп. Їх характеризують за швидкий монтаж, за насиченість спецефектами. Відеокліпи застосовують для реклами товарів і послуг, але найчастіше для супроводу пісень.

Номер слайду 9

Історія кіномистецтва почалася зі створення рухомих картинок і багатьох спроб записати і відтворити їх. Визнаними винахідниками кінематографа стали брати Огюст і Луї Люм’єри з Франції

Номер слайду 10

Днем народження кіно вважають 28 грудня 1895р., коли було влаштовано перший публічний сеанс у паризькому «Гранд-кафе» на бульварі Капуцинок. Шаленої популярності набцв фільм «Прибуття потягу на вокзал Ла-Сьота» братів Люм’єрів.

Номер слайду 11

Спочатку фільми знімали без монтажу і нерухомою камерою. Одним із перших почав використовувати монтаж, спецефекти, трюки француський режисер Жорж Мельєс, його навіть призвали «кіночарівником»

Номер слайду 12

У 1893 році талановитий винахідник, уроженець Харківщини Йосип Тимченко створив кіноапарат ( прототип сучасної кінокамери) та кінопроектор. Тимченко зафільмував вершників і метальників списів. Ці дві стрічки демонстували в одеському готелі «Франція»

Номер слайду 13

Актори німого кіно передавали смисл через артикуляцію і через титри. Виробився неповторний стиль акторської гри з виразними жестами, рухами, мімікою. Кінокартини супроводжувалися живою музикою у виконанні піаніста-тапера.

Номер слайду 14

Шедевром німого кінематографа є чорно-білий фільм «Земля» українського кінорежисера Олександра Довженка. Фільм мав грандіозний успіх у Європі. У 1958 році на всесвітній виставці в Брюсселі його зараховано до списку 12 кращих фільмів усіх часів та народів.

Номер слайду 15

Класиком німого кіно вважають універсального кіномитця Чарлі Чапліна (1889-1977) – амереканський і англійський кіноактор, сценарист, композитор, кінорежисер, продюсер і монтажер

Номер слайду 16

Разом зі своїми колегами Ч. Чаплін засновує кіностудію United Artists, де починає створювати повнометражні картини. Стали класикою «Великий диктатор», «Вогні великого міста», «Золота лихоманка», «Цирк»

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Перегляньте фільми про українських митців із серії «Обрані часом»

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку