Мова і види кіномистецтва

Про матеріал
Додатковий матеріал з предмету "Мистецтво" для учнів 9 класу за темою " Мова і види кіномистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мова і види кіномистецтва

Номер слайду 2

Пригадаємо. Галузь економіки, яка виробляє фільми, спецефекти для них, мультиплікацію має назву….кіноіндустрія

Номер слайду 3

Які є основні види кіно?Художнє, анімаційне, науково-популярне, документальне

Номер слайду 4

Визнаними винахідниками кінематографа стали…Брати Огюст і Луї Люм’єри

Номер слайду 5

Класик німого кіно. Чарлі Чаплін

Номер слайду 6

Винахідник першого в світі кіноапарату. Йосип Тимченко

Номер слайду 7

Кіно – мистецтво синтетичне, тому об’єднує в собі елементи різних мистецтв: Музику. Літературу( сценарій, текст)Театр (гра акторів)Живопис ( композиція, світлотінь)

Номер слайду 8

Будь-який фільм складається з кадрів. Окремі кадри з’єднуються в одне ціле шляхом монтажу.

Номер слайду 9

До основних кінозасобів належать різноплановість (зміна планів)Дальній план (панорами, пейзажі)Загальний план(об’єкт в кадрі займає трохи більше половини кадру)

Номер слайду 10

Середній план(такий план гарно показує дії між декількома людьми)Половинний план(добре видно міиіку, жести)Крупний план(видно практично одне обличчя.)

Номер слайду 11

Багато можливостей криються у використанні трюків і спецефектів. Спецефекти поділяються: Механічні(моделювання, піротехніка, спеціальний грим)

Номер слайду 12

Оптичні(Стоп-кадр, уповільнена, зворотня зйомки. Хромакей)Компютерна графіка(Створення явищ природи, поєднання в просторі предметів з різних місць)

Номер слайду 13

Створити фантастичний персонаж допомагає аніматроніка – мистецтво створення електронних ляльок

Номер слайду 14

Кращі з картин, у якиз застосовують складні трюки й візуальні ефекти, як правило отримують премію «Оскар» у номінації «Кращі візуальні ефекти». Серед них є такі стрічки, як «Аватар», Титанік», «Володар перснів», «Кінг-Конг»

Номер слайду 15

«Аватар» (2009) – науково-фантастичний фільм сценариста і режисера Джеймса Кемерона, з яким пов’язують технологічний прорив у кінематографі. У цьому фільмі було задіяно технологію віртуальної зйомки на основі зміненої версії цифрової системи 3 D, щоб поєднати анімацію з живою акторською грою.

Номер слайду 16

Фільм був номінований на «Оскар» і переміг у трьох категоріях: «Кращі візуальні ефекти», «Краща операторська робота», «Краща робота художника-постановника». «Аватар» став першим фільмом в історії кінематографа, касові збори якого перевищили 2 млрд доларів.

Номер слайду 17

Для стимулювання кіномистецтва у світі присуджують спеціальні кінопремії, проводять кінофестивалі, що покликані вибрати кращі фільми й оцінити роботу всіх членів знімальних груп. Найстаріший у світі щорічний Венеціанський кінофестиваль(заснований у 1932р.) – «Золотий лев»Канський міжнародний кінофестиваль. Найпрестижніша нагорода фестивалю – «Золота пальмова гілка»

Номер слайду 18

Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінаре) у Німеччині (1951р). Головний приз «Золотий ведмідь» або «Срібний ведмідь»Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» проводять з 1970 р. головний приз – грошова винагорода та статуетка «Скіфський олень»

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Переглянути фільми, які є переможцями кінопремії «Оскар»

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку