Презентація "Стилі інтер'єру (ренесанс, кантрі, рококо, еклектика, мінімалізм)"

Про матеріал
Презентація "Стилі інтер'єру (ренесанс, кантрі, рококо, еклектика, мінімалізм) буде корисною для візуального супроводу під час пояснення зазначених стилів. Наводяться приклади реалізацій інтер'єрів в цис стилях, їх характеристика. Матеріал буде корисним для вчителів технологій та учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі інтер'єру. Лекція з дисципліни “Основи дизайну”

Номер слайду 2

План: Стиль еклектика.4 Стиль ренесанс.1 Кантрі стиль.2 Стиль рококо.3 Стиль мінімалізм.5

Номер слайду 3

Стиль ренесансстриманість і гармонія пропорцій

Номер слайду 4

Стиль ренесанс в інтер'єрі

Номер слайду 5

Стиль ренесанс в інтер'єрі

Номер слайду 6

Характерні риси стилю ренесанс: симетрія і пропорції; урочистість, монументальність і виразність в оформленні; заборонено колірний контраст, так як всі відтінки повинні поступово доповнювати один одного. Найбільш бажані кольори: пурпурний, червоний, оливковий, зелений і коричневий; багатий декор: позолота, інкрустації, різьблення; художні портрети, варіації античних скульптур та ускладнених орнаментально-декоративних предметів; як акцент в інтер’єрі виступає центральний об’єкт, від якого виробляється угруповання всієї композиції; віконні конструкції в напівкруглих форм і високі двері; поділ приміщення по горизонталі; стіни і стелі прикрашені фресками; для облицювання підлоги використовують фактурне дерево з цінних порід дуб, горіх або екзотичний масив або камінь; класичні кришталеві і ковані моделі люстр, настінні бра, настільні світильники; предмети меблів виконані в строгому і чіткому геометричному виконанні, з темної деревини; наявність в інтер’єрі колон, статуй, арок; текстиль із парчі, оксамиту, атласу, тисненої шкіри.

Номер слайду 7

Стиль кантріприродність, високий комфорт, функціональність, демократичність і душевність

Номер слайду 8

Стиль кантрі в інтер'єрі

Номер слайду 9

Стиль кантрі в інтер'єрі

Номер слайду 10

Характерні риси стилю кантрі:використання простих елементів;відсутні вигадливі деталі;при оформленні інтер’єру кантрі використовуються основні фонові кольори, а також додаткові відтінки; освітлення: люстри і світильники під старовину. Для створення затишку і комфорту в кімнаті можна придбати предмети у вигляді свічників, канделябрів, торшерів з бахромою;застосування функціональних елементів;використовувати матеріали у вигляді коров’ячих шкур, циновки, килимів на основі вовни, плетених доріжок, самотканих моделей килимів;підлоги можуть бути дерев’яного або кам’яного типу;стіни можна побілити крейдою або обклеїти при використанні простих шпалерних полотен;в якості основи для меблів може використовуватися дерево, вкрите лаковим складом, а також матеріали з дерева з наявністю потертостей, коване залізо, ротанг або лоза, шкіряні, тканинні матеріали для оббивки;висока комфортабельність, що гармоніює з романтизмом;колорит різних країн і сільська простота.

Номер слайду 11

Стиль рококоінтимність, камерність, легка театральність

Номер слайду 12

Стиль рококо в інтер'єрі

Номер слайду 13

Стиль рококо в інтер'єрі

Номер слайду 14

Характерні риси стилю рококо: закруглені форми, витіюваті лінії, асиметрія; велика кількість всілякого декору; витончені орнаменти, впізнавані візерунки (гірлянди з листя, гнучких стебел і квітів з доповненням витончених бантів і стрічок, мушлі і інші); міфологічні сюжети - грецькі богині і боги, Купідон, німфи, наяди, тематика любовних відносин, часто зустрічаються китайські зображення – мавпочки, екзотичні птахи, дракони; дерев’яні різьблені меблі з липи, горіха, червоного дерева. Оббивка м’яких меблів, як правило, шовкова. Декором служить інкрустація, позолота, мідні накладки; підлогу оздоблюють мармуром і полакованим глянцевим лаком паркетом, стіни глянцевою декоративною штукатуркою, шовком і гобеленами, декорують ліпниною, дуже часто зустрічається рослинний орнамент і всілякі заокруглення; стеля обов’язково оздоблюється ліпниною. Доречним також буде розпис стелі тематичними фресками. Напівкруглі стелі оформляють художнім розписом із зображенням купідонів, небес, міфологічних сюжетів, а також великою кількістю ліпних елементів; декором виступають картини і дзеркала в золочених рамах, фрески, розетки, молдинги; світла колірна гамма в поєднанні з золотом. Крім білого використовуються світло-бежеві, перлинні, оливкові, блакитні, ніжно-рожеві, жовті тони.

Номер слайду 15

Стиль еклектикагармонійне змішання різнопланових напрямків

Номер слайду 16

Стиль еклектика в інтер'єрі

Номер слайду 17

Стиль еклектика в інтер'єрі

Номер слайду 18

Характерні риси стилю еклектика: еклектичний інтер’єр створюють на основі трьох різних стилів. Один з них виступає базою, а два інших – доповнюють елементами. В якості основного напрямку часто використовують класику, сканди, лофт, мінімалізм; єдина концепція оформлення: в інтер’єрі повинно бути щось, що об’єднує всі елементи. Наприклад, це може бути колір або форма; необхідні сполучні деталі, які допоможуть зблизити елементи різних культур або епох. Наприклад, індійські подушки на мінімалістичному дивані відразу наблизять його до східної культури, а позолочені світильники-канделябри на цегляній стіні успішно поєднають лофт і класику; колір: основний фон залишають нейтральним, оформляючи стіни і стелі в світлих пастельних тонах: білому, бежевому, світло-сірому, кремовому, димчастому, блідо-блакитному. Доповнюють його більш насиченими тонами природного палітри – коричневим, синім, сірим, оливковим, зеленим, жовтим, бордо; предмети меблів різних стилів; стіни оздоблюють в світлому кольорі, використовуючи декоративну штукатурку, фарбування, шпалери, панелі. Іноді їх доповнюють молдінгами або ліпними елементами або має місце акцентні стіна, яку оформляють художнім розписом, цегляною або кам’яною кладкою, дерев’яними панелями, шпалерами з малюнком, фотошпалерами, керамічною плиткою з орнаментом, мозаїкою; стелі фарбують в білий колір, штукатурять або встановлюють світлі натяжні полотна;підлоги – паркет, дошка, або ламінат. У спальній кімнаті можливий ковролін або просто пухнастий килим, в кухні і ванній – плитка для підлоги; експериментування – пробуйте поєднувати най різноманітні і, здавалося б, непоєднувані предмети.

Номер слайду 19

Стиль мінімалізмпрагматичність і заперечення класики

Номер слайду 20

Стиль мінімалізм в інтер'єрі

Номер слайду 21

Стиль мінімалізм в інтер'єрі

Номер слайду 22

Характерні риси стилю мінімалізм: Перш за все, це просторі приміщення з мінімальною кількістю перегородок. Якщо планування не можна зробити відкритим, потрібно максимально розширити дверні отвори, наприклад, зробити арки замість дверей;освітлення відіграє важливу роль у створенні інтер’єру. У приміщеннях повинна бути велика кількість світла, що досягається за допомогою великих віконних прорізів, відкритого планування, світлої колірної гами, прозорих перегородок. Штучне освітлення – це головна люстра і додаткові світильники на стінах і на стелі. Освітлювальні прилади також виконують функцію зонування і є одним з допустимих видів декору;мінімалізм не допускає зайвих деталей і дрібних декоративних елементів. Сувеніри та пам’ятні дрібнички повинні бути надійно сховані від очей або взагалі бути відсутнім. Як правило, предмети інтер’єру мають прості геометричні форми і виконані в одному тоні. Для обстановки характерне поєднання двох кольорів, наприклад, білого і сірого. Можливі акцентні кольорові плями, але їх повинно бути небагато;мінімалістичний інтер’єр схожий не тільки з японським стилем, але і з високотехнологічним напрямом хай-тек. Мінімалізм стиль може дозволити собі елементи затишку, тепла і розкоші. Для цього використовують відповідні матеріали, фактури, освітлення і акценти;дизайн меблів повинен бути максимально простим, стриманим, позбавленим зайвих деталей, і в той же час стильним і елегантним. Меблі з гострими і прямими кутами світлого кольору, найчастіше білого. Він може доповнюватися або контрастувати з чорним, сірим або коричневим; матеріали оздоблення: деревина, метал, скло, кераміка, штукатурка, шкіра, міцний пластик тощо;оздоблення стін - декоративна штукатурка, фарбування, кам’яна кладка, стінові панелі, шпалери, керамічна плитка;підлоги повинні бути однотонними. Їх оформляють паркетною дошкою, ламінатом, плиткою для підлоги, однотонним лінолеумом, наливні підлоги.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!Гарного дня!

pptx
Додано
30 листопада 2023
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку