Мова має значення! Що таке мова? Багатьом людям здається, що мова – це просто звуки, що складаються в слова, слова – в словосполучення, а ті в свою чергу в речення та текст.

Про матеріал
Мова має значення! Що таке мова? Багатьом людям здається, що мова – це просто звуки, що складаються в слова, слова – в словосполучення, а ті в свою чергу в речення та текст. Та мова – це дар. Дар, яким Бог наділив лише людей .
Перегляд файлу

Мова має значення!

Що таке мова? Багатьом людям здається, що мова – це просто звуки, що складаються в слова, слова – в словосполучення, а ті в свою чергу в речення та текст. Та мова – це дар. Дар, яким Бог наділив лише людей .

Мова допомагає нам спілкуватися, передавати інформацію одне-одному, висловлювати свої думки та ідеї.

Кожен народ має власну мову та історію. Достовірно на сто відсотків нам не відомо коли і як з’явилася українська мова. Але ходить легенда, що одного разу, коли Бог роздав землі та мову всім народам, він сів відпочити, але  згодом до нього прийшли козаки. Вони запізнилися, тому що захищали світ від ворогів. Бог вирішив віддати їм землю, яку залишив собі і мову подарував свою. І ця мова згодом отримала назву «Українська солов’їна мова».

На жаль, не всі українці розмовляли своєю мовою, хоча знали її з дитинства. Ми не розуміли її значення. Але минулий рік показав нам, яку силу має наша мова.

Українська мова має величезне значення! Її знищували та забороняли сто тридцять чотири рази, за неї вбивали та катували, але вона постійно піднімалася з колін та відроджувалася.      

Сьогодні, як ніколи, ми зрозуміли, що рішення про підписання закону про мову, було вірним. Цей закон поклав край багаторічним спробам принижувати українську мову в суспільстві. Цей крок необхідно було зробити ще тоді, коли Україна здобула незалежність в тисяча дев’ятсот дев’яносто першому році. Закон про мову – це як кордон країни, це – наше ДНК, що ідентифікує нас як націю.

Наша мова має значення! Особливо зараз, коли росія підступно вдерлася на наші землі, руйнуючи все навколо. Їх дратує наша барвінкова мова і тому є докази, коли російські військові, узяли в окупацію Маріуполь, вони змінили табличку з назвою міста, бо їх змусила нервувати лише одна малесенька літера «і». Яка маленька – а,  яке має значення!

Багато лиха зазнала українська нація в часи свого існування. Але незважаючи ні на що зберегла для нащадків головне – рідну мову.              

Мова має значення! Без мови не існує нації. В державі не може бути декілька мов. Має бути лише одна – державна українська. А ми, українці має розмовляти українською мовою. Так само, як німці говорять німецькою,  поляки – польською, американці – англійською.

Мова має значення, бо навіть Ліна Костенко нас застерігає: «Нації помирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Ми зробимо все, аби наша українська мова жила вічно.

З нами ЗСУ, Бог, Віра!

 

doc
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку