Музей. Музей - Лувр у Парижі.

Про матеріал
Протягом останніх років Лувр заслужено вважається самим відвідуваним музеєм у світі. Він розташований в самому центрі Парижа, на правому березі річки Сени. Будівництво замку почалося в 13 столітті під час правління короля Філіпа-Августа. Першою спорудою на місці сьогоднішнього музею була середньовічна фортеця. Вона служила надійним захистом від ворожих набігів ще в епоху вікінгів. Пізніше, в 15 столітті, французький король Карл V зробив фортецю своєю резиденцією і заснував в Луврі величезну бібліотеку. З роками кордону замку постійно розширювалися, з'являлися нові споруди в його східній частині. З ініціативи короля Франциска I, відомий архітектор П'єр Леско зніс стару фортецю і на її місці звів новий палац у стилі ренесанс. Свою нинішню квадратну форму Лувр придбав в період правління Людовика XIV. Перший музей був відкритий в замку в 1793 році. За кілька століть колекція Лувру поповнилася безцінними експонатами. В даний час вона нараховує близько чотирьохсот тисяч унікальних пам'яток історії та культури різних часів: починаючи від давньоєгипетських, давньогрецьких і римських, закінчуючи пам'ятниками епохи середньовіччя і сучасністю. Всі музейні експозиції розділені на тематичні розділи і постійно відкриті для відвідування. Сьогодні Лувр є головним культурним символом столиці Франції, тут зберігаються такі великі шедеври, як «Джоконда» Леонардо да Вінчі, Венера Мілоська, «Шлюб у Канні Галілейській» Паоло Веронезе і багато інших. У 1981 році в Луврі пройшли масштабні реставраційні роботи, і за проектом американського архітектора Йо Мінг Пея перед центральним входом в будівлю була зведена металева конструкція пірамідальної форми, яка уособлює собою зв'язок між королівським двором і сучасністю. З двох сторін до піраміди примикають її точні копії, але меншого розміру. Ознайомитися з багатющою колекцією експонатів Лувру можна як індивідуально, так і в складі екскурсійних груп. Проте варто врахувати, що цей палац вражає уяву туристів не тільки кількістю експонатів, але і своїми розмірами. Щоб просто пройти уздовж його стін, необхідно буде подолати відстань у два кілометри, а якщо ви захочете затриматися біля кожного експоната хоча б на двадцять секунд, тоді в Луврі вам доведеться пробути цілих двадцять чотири дні! Щоб дістатися до Лувру, необхідно скористатися метро Palais-Royal і вийти на станції Musée du Louvre. До музею можна доїхати і на міських автобусах № 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 і 95.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЗЕЙ - ЛУВРOCTOBER 2030виконала учениця 9-б класу Дащук Анасьасія

Номер слайду 2

Цікаві факти: Лувр – один з найбільших і відомих музеїв світу, такий же символ Парижа, як Нотр-Дам або Ейфелева вежа.01 Лувр є однією з найбільш відвідуваних визначних пам’яток Парижа, щорічно беручи до 10 000 000 бажають розширити свій кругозір.0203 Колекція музею налічує 380 тисяч експонатів, але лише менша їх частина, всього 10% (38 000) виставлена в залах. Інші експонати зберігаються в запасниках, чекають своєї години або подорожують на тимчасові експозиції в музеях різних країн.

Номер слайду 3

Відомі картини. Мітинг. Марія Башкірцева. Мона Ліза. Лізинька та Дашинька. Леонардо Да ВінчіБоровиковський Володимир

Номер слайду 4

Лувр є найбільшим музеєм в світі. Він розташований у столиці Франції Парижі, в колишній королівській резиденції – палаці Лувр. Після французької революції 10 серпня 1793, його відкрили вперше для відвідування. З тих пір фактично Лувр став музеєм. Тут зібрані експонати з усього світу, сформовані за тематичними колекціям: стародавній Єгипет, цивілізації стародавнього сходу, античність, образотворче мистецтво і живопис, скульптура, прикладне мистецтво, графічне мистецтво, мистецтво ісламського сходу.Історія

Номер слайду 5

Про музей. У Луврі представлена ​​найцінніша колекція образотворчого мистецтва – більше 6000 картин, які згруповані за періодами до середини ХІХ століття. У період 1895-1989 років тут проводили реорганізацію і реконструкцію. В результаті була побудована Скляна піраміда, що служить сьогодні головним входом в Лувр і стала одним із символів столиці. Сучасний Лувр – це результат послідовних будівельних проектів, що проводилися протягом 800 років. Саме походження назви точно невідоме. Так, історик Поттер стверджує, що Філіп II Французький згадував про будівлю «L’uvre», що перекладається як «шедевр». Тоді, в ХIII столітті вона була найбільшою будівлею в усьому Парижі. Інший історик, Совол, передбачає, що назва має англосаксонські корені і походить від слова «rouvre», тобто «дуб» (комплекс знаходився в дубовому лісі).

Номер слайду 6

Кріпостна структура в стилі форту була споруджена в період 1190-1202 років при правлінні короля Філіпа Августа з метою захисту Парижа від англійських і норманських нападів. Після кожен правитель намагався внести свої доповнення в комплекс. У 1358 Карл V побудував навколо фортеці захисну стіну і зробив Лувр королівською резиденцією. Луї IX і Франциск Перший побудували в’язницю і флігель. У 1547 році Генріх II завершив будівництво західного і південного флігеля, доповнивши скульптурами в барельєфі Жана Гожона. При ньому Лувр став виглядати як сьогодні. Король Генріх IV в 1594 році об’єднав Палац Лувра з Палацом Тьюельрі Катерини де Медичі. На той період спорудження стало найдовшим у світі. Луї XIII закінчив крило Denon.

Номер слайду 7

Під час Французької Революції колекція, зібрана королями, стала «Центральним Музеєм Мистецтв» і відкрилася для суспільства. У жовтні 1750 року став працювати художній музей Лувру. 10 серпня 1792 року було оголошено про закінчення правління монархії Бурбонів і художні роботи Лувра стали національною власністю. Офіційно музей відкрив свої двері 10 серпня 1793 року. Центральний музей мистецтв

Номер слайду 8

Що цікавого в музеї?

Номер слайду 9

Лувр: найвідоміші експонати«Мона Ліза» – найвідоміша картина Леонардо да ВінчіСтатуя богині кохання Афродіти з білого мармуру – це знаменитий античний ідеал краси, створений за 120 років до н. е. Зріст богині – 164 см, пропорції – 86 × 69 × 93. Дві скульптури Мікеланджело: знамениті «Повсталий раб» і «Вмираючий раб». Статуя знаменитого фараона Рамзеза II. Коронація Наполеона – відоме полотно, яке створив Жан Луї Давид. Плот «Медузи» – картина написана Теодором Жеріко. Ніке Самофракійська – шедевр елліністичної скульптури (II – III ст. до н.е.). У Луврі також є прекрасна колекція пам’яток Месопотамії, серцем якої є звід законів Хамураппі, написаний на базальтовій стелі.

Номер слайду 10

WWW. REALLYGREATSITE. COMThankyou