Операції над об’єктами та групами об’єктів

Про матеріал
Презентація на тему "Операції над об’єктами та групами об’єктів." для 5 класу за підручником Тріщук. В презентації висвітлена тема уроку, матеріал підібраний по логічній послідовності. Також є ілюстрації, практична робота, яку діти з легкістю зможуть виконати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Операції над об’єктами та групами об’єктів

Номер слайду 2

Побудова фігур. Щоб побудувати фігуру, потрібно:вибрати декілька двовимірних об’єктів; відкрити меню Фігура та вибрати один із таких параметрів: об’єднати; відняти; перетнути.

Номер слайду 3

Параметр Об’єднати додає область виділених об’єктів до області останнього об’єкта в порядку розміщення. Об’єднані графічні об’єкти діють як згруповані, за винятком того, що неможливо увійти в групу для зміни окремих об’єктів.

Номер слайду 4

Параметр Відняти (різниця) віднімає область виділених об’єктів з області останнього об’єкта в порядку розміщення.

Номер слайду 5

Параметр Перетнути — область перекривання вибраних об’єктів створює нову фігуру. Області за межами перекриття вилучають.

Номер слайду 6

Групування об’єктів. Групування — це об’єднання об’єктів у групу, що дозволяє діяти з усією групою як з одним цілим. Визначена група зберігається доти, поки не буде розгрупована за допомогою команди меню. Аби згрупувати потрібні об’єкти, виділіть їх і виберіть команди Фігура Групування Згрупувати.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Розгрупування об’єктів. Щоб розгрупувати об’єкти: виберіть групу; викличте контекстне меню; оберіть команду Розгрупувати.

Номер слайду 9

Поворот об’єкта. Виділіть фігуру. Наведіть вказівник на кутовий маркер, щоб курсор набув вигляду символу обертання. Перетягніть маркер, аби повернути об’єкт. Щоб змінити точку повороту, перетягніть маленький кружечок у центрі об’єкта на нове місце. Щоб нахилити об’єкт у вертикальному або горизонтальному напрямку, перетягніть один із бічних маркерів. Утримуйте для обмеження обертання до кратного 15 градусів. Операція Вирівнювання дозволяє вирівнювати об’єкти стосовно один одного або щодо сторінки. Операція Віддзеркалити відображає вибраний об’єкт у вертикальній або горизонтальній площині.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Практична робота. Завдання 1. Відкрити Libre Office Draw. Створити малюнок за зразком, використовуючи функцію Розташування об’єктів. Згрупувати об’єкти. Створити нову сторінку. За допомогою процесу Об’єднати створити фігури за зразком.1.2.3.

Номер слайду 12

6. Створити нову сторінку. 7. За допомогою процесу Відняти (різниця) створити фігури за зразком

Номер слайду 13

8. Створити нову сторінку. 9. За допомогою процесу Перетнути створити фігури за зразком.10. Зберегти зображення: пункт меню Файл Зберегти; у діалоговому вікні обрати Робочий стіл та свою папку; зберегти зображення за зразком.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 травня 2023
Переглядів
840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку